Muslera'nın yokluğunda Galatasaray kalesini devralacak Eray'ın iki önemli maçta nasıl oynayacağı merak konusu. Muslera'nın sakatlığı Galatasaray'ı endişeye sevk etmiş durumda. Oyuncunun son iki yılda gösterdiği gelişim ise eski hocalarının en büyük güvencesi.

Eray'ın durumunu Radyospor'a değerlendiren Galatasaray'ın eski antrenörü Ümit Davala ve Terim döneminde Galatasaray alt yapısının başında olan Müfit Erkasap, genç kaleciye güveniyor.

"GELİŞİMİ ÇOK İYİ"

Eray'ın iki yıldır Taffarel ile birlikte çalıştığını ifade eden Erkasap, "Eray, Galatasaray'ın alt yapısından çıktı. Galatasaray'da dördüncü kaleciyken 2 yılda gösterdiği gelişimle ikinci kaleci oldu. Kaleci oynayarak tecrübe kazanır. Önünde en az iki zorlu maç oynayacak ancak gelişimi olumlu sinyaller veriyor" dedi.

"ERAY'A GÜVENİYORUM"

Eray ile birlikte Mancini'den önce 2 sezon çalışan Ümit Davala da genç kaleciye güveniyor. Ümit Davala, "Muslera'nın olmayışı tabi ki büyük sorun.  Eray'ın tecrübe eksikliği var. Kaleci oynayarak tecrübe kazanır. Galatasaray'ı iyi bilen bir oyuncu ve son iki senede büyük gelişme kaydetti." dedi.

Eray'ın sağlam bir karaktere sahip olduğunu anlatan Davala sözlerine şöyle devam etti: "Eray'a güveniyorum Bu yükün altından da kalkar. Karakter olarak çok düzgün, kaleciliği iyi, çalışkan, baskıyı kaldırabilecek bir yapıya sahip. Oynadıkça daha iyi olacak. Gelecekte en iyiler arasında olacak. Eray'a güveniyorum, Muslera'nın eksikliğinde kesinlikle iyi iş çıkaracaktır."