Galatasaray Süper Lig’in 3. haftasında zorlu bir viraja çıkıyor. Geçen hafta Bursa’da 2 puan bırakan Sarı-Kırmızılı ekip, yine ligin güçlü ekiplerinden olan Eskişehir’e konuk oluyor.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında karşılaşacak Eskişehirspor ile Galatasaray arasında daha önce oynanan mücadelelerde ilginç istatistikler göze çarpıyor.

Galatasaray, Eskişehirspor deplasmanında 5'te 1 yaptı

Galatasaray Süper Lig’de Eskişehirspor ile deplasmanda oynadığı son 5 maçta sadece 1 kez galip geldi. 2010-11 sezonunda rakibini deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray 2008-09 sezonunda 4-2, 2009-10 sezonunda 2-1 mağlup olmuş, son 2 sezonda da 0-0 berabere kalmıştı. İki takım lig tarihinde ise 54 kez karşılaşırken 22 kez Galatasaray 9 kez Eskişehirspor kazandı 23 maç berabere bitti.

Galatasaray deplasmanda üstün

Galatasaray ile Eskişehirspor takımları lig tarihinde Eskişehir'de 27 kez karşılaştı. Eskişehir Atatürk Stadı'ndaki maçlarda konuk Galatasaray 8, ev sahibi Eskişehirspor 7 galibiyet alırken, taraflar 12 maçta ise eşitliği bozamadı. 

Eskişehir'de ev sahibi ekibin toplam 27 golüne, Galatasaray aynı sayıda golle cevap verdi. Eskişehirspor, lig tarihinde Galatasaray karşısında elde ettiği toplam 9 galibiyetten 7'sini kendi sahasında aldı. Bu arada, iki takım arasında 1970-71 sezonunda Eskişehir'de yapılan maç, Galatasaray 1-0 öndeyken çıkan saha olayları nedeniyle yarıda kalırken, Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmanın sonucunu Galatasaray lehine hükmen 3-0 tescil etti. Son iki sezonda Eskişehir'de yapılan maçlar golsüz bitti.

Sağlam ve Terim 3. kez karşı karşıya geliyor

Ertuğrul Sağlam ile Fatih Terim yalnızca son 2 sezonda teknik direktör olarak karşılaştı. 2011-12 sezonunda oynanan maçlarda Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray sahasında 2-1 kazanırken Bursaspor’un başındaki Ertuğrul Sağlam sahasında 1-0 galip gelmişti. Geçen sezon İstanbul’da oynanan maçı da Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

Trtspor