Şampiyonlar Ligi’nde 2 kez çeyrek final oynayan sarı-kırmızılılar, 2 defa da ‘Son 16’ya kaldı. Ezeli rakiplerinden Fenerbahçe 2007-08 sezonunda çeyrek finali gördü; Beşiktaş, Trabzon ve Bursa ise gruptan hiç çıkamadı.

Farklı Real Madrid mağlubiyeti Galatasaray camiasını çok üzdü. Sarı-kırmızılı taraftarlar sanal alemde sessizliğe bürünürken; ezeli rakipleri, Galatasaraylılar’la uğraşmaya başladı. Ve kalbi Aslan için atanlar sonunda patladı. “Real Madrid’e yenilmek için önce Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’e rakip olmak gerek” görüşünü savunan sarı-kırmızılı taraftarlar, ezeli rakiplerine istatistikleri hatırlattı.

Rakamlara göre; 1992-93 sezonundan itibaren formatı değişen Avrupa’nın 1 numaralı kupasında Galatasaray, Türkiye’nin uzak ara en başarılı takımı konumunda. Sarı-kırmızılıların 12 kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi’ne Fenerbahçe 6 defa, Beşiktaş 5 kez ve Trabzonspor 1 defa katıldı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ, ASLAN'IN İŞİ

Yani sarı-kırmızılılar, ezeli rakiplerinin toplamı kadar Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdi. 11 sezonda grup maçlarında 82 puan toplayan Galatasaray’ı 33 puanla Fenerbahçe takip ediyor, ardından 27 puanla Beşiktaş geliyor, Trabzonspor’un da 7 puanı bulunuyor. 2010-11 sezonunda Devler Arenası’nda Türkiye’yi temsil eden Bursaspor ise grup maçlarından tek beraberlik çıkarabildi.

CİMBOM FARKI DAHA DA AÇACAK

Sözün özü rakiplerinin Şampiyonlar Ligi’ndeki toplam puanı (68) bile Cimbom’un yanına yaklaşamıyor. Bu sezonki ilk grup maçında sahadan yenilgiyle ayrılan Aslan, ilerleyen haftalarda farkı daha da açmaya ve taraftarını yine sokaklara dökmeye hazırlanıyor.

AMK