Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Şamlar Köyü’nde her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyanan fanatik çeşme bu yıl şampiyon olarak 4. yıldızını takan Galatasaray’ın renklerine boyandı.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Şamlar Köyü’nde 1994 yılından bu yana şampiyon olan takımın renklerine boyanan ve köylülerin ‘fanatik çeşme’ adını verdikleri çeşme sarı kırmızılı renklere boyandı. Şamlar Köyü’ndeki Galatasaray taraftarları kendi aralarında para toplayarak önce malzemeleri aldı, ardından da çeşmeyi el birliği ile boyadı. Fanatik çeşmenin boyandığını gören çok sayıda Galatasaray taraftarı ise çeşmeye gelip fotoğraf çektiriyor. Şamlar Köyü sakinlerinde Galatasaray taraftarı Engin Cesur bu yıl tuttukları takımın şampiyon olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, çeşmeyi köydeki Galatasaraylı arkadaşları ile birlikte sarı kırmızı renklere boyadıklarını söyledi. Cesur, “Büyüklerimizin 1994 yılından beri bize verdiği bir emanet olarak kabul ediyoruz artık bunu. Farklı takımlar şampiyon olsa bile gücümüzün yettiğince onlara da yardım ediyoruz. Bu geleneği sürdürüyoruz. 4. yıldız bize nasip oldu bu sene. Çeşmeyi tamamen kendi imkanlarımızla boyuyoruz. Yaklaşık bir aydır uğraşıyoruz. Özellikle 4. yıldızın yer aldığı panonun gelmesini bekledik. Buraya dışarıdan gelenler çeşmenin başında resim çekiyorlar” dedi.

Galatasaray fanatik çeşmede en fazla boyanan takım olma unvanını da elinde bulunduruyor. 1993-94 sezonundan bu yana Galatasaray’ın 11 kez şampiyon olması ile 11 kez sarı kırmızı renklere boyanan çeşme, 7 kez Fenerbahçe, 3 kez Beşiktaş ve 1 kez de Bursaspor renklerine boyandı.