Geride kalan sezonda Bundesliga ekibi Schalke 04'te gösterdiği başarılı performansla Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takan Julian Draxler ve Jefferson Farfan Jestbahis için kulübün Genel Menajeri Horst Heldt'ten açıklama geldi. 

Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Real Madrid tarafından transfer edilmek istenen 19'luk genç yıldızın Schalke 04'le 2017/18 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi olması ve Alman ekibinin ekonomisinin iyi olması sebebilye oyuncuyu satmaya sıcak bakmaması bu transfer zorlaştıran en önemli etken olarak gösteriliyor.

Horst Heldt son olarak Galatasaray'ın transfer gündeminde bulunan Perulu yıldız Jefferson Farfan'la ilgili olarak ise, "Sürekli Jefferson'la ilgili sorulara maruz kalıyoruz ama umursamıyoruz. Jeff'i satmak gibi bir niyetimiz yok ve ayrıca sözleşmesinde serbest kalmasını sağlayacak bir madde de yok" diyerek bu transfer iddialarını bir kez daha yalanlamış oldu.

Genel menajer Horst Heldt yaptığı açıklamada, "Draxler'in transferiyle ilgili çok sayıda soru geliyor. Teklif yapan kulüplerin hepsine adil davranıyoruz ve onları kibarca reddediyoruz. Bende zamanında oyuncu oldum ama Draxler'e teklif edilen paralarla karşı karşıya kalmadım. Dürüst olmak gerekirse, onun yerinde olsam bu rakamlar üzerinde oldukça düşünürdüm. Ama Draxler, doğru bir seçim yaptı. Onun burada kalması harika bir olay. Gelecek yaz neler olur bilmiyorum ama onunla ilgili sorulara artık alıştık sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

(Sporx)