Galatasaray'da transferine bitti gözüyle bakılırken Jefferson Farfan'ın rafa kalkmasının gerekçesinin Perulu oyuncunun yüksek maliyeti olduğu ortaya çıktı. Sarı-kırmızılıların başkanı Ünal Aysal seçimden önce Lig TV'de katıldığı canlı yayında Farfan ile ilgilendiklerini ve bu oyuncunun transferinde mesafe aldıklarını açıklarken, mazbata töreninde yaptığı konuşmada önceliklerinin önlibero mevkisinin olduğunu ve çok sayıda transfer yapmayacaklarını söyledi.

'MANTIKLI DEĞİL'

Başkanın Farfan'ı geri planda bırakmasının nedeninin yönetim içinde bu oyuncunun maliyeti nedeniyle yapılan eleştiriler olduğu öğrenildi. G.Saray, bonservis için 7 milyon Euro demeye hazırlanırken, geçen sezon Schalke ile sözleşme yenilemesine atıfta bulunan bazı yöneticilerin "Geçen sezon bedava alabilecekken şimdi 7 milyon Euro vermek çok da mantıklı değil" diyerek transfere sıcak bakmadıkları bu nedenle de Farfan transferinin askıya alındığı ifade edildi.

'FARFAN KALSIN İSTİYORUZ'

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın "İlgileniyoruz" dediği Schalkeli Farfan için Alman ekibinin medya direktörü Thomas Spiegel'den sarı-kırmızılıları üzecek bir haber geldi. Perulu oyuncu için Türk basınında çıkan iddiaları yalanlayan Spiegel, kulüp menajeri Horst Heldt'in bu oyuncuyla ilgili kesinlikle bir açıklama yapmadığını belirtti ve "Farfan'ı takımda tutmak istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

TRANSFERDE KRİTİK GÜN


Galatasaray'da başkan Ünal Aysal, Felipe Melo konusunda işi ağırdan alırken, teknik direktör Fatih Terim'in de Carlinhos için benzer bir tutum içinde olduğu ifade edildi. Maksibet Geçen sezondan bu yana Sambacı'yı takımında görmek isteyen Terim'in yardımcısı Taffarel'in önerdiği yeni bir oyuncu için Carlinhos ısrarından vazgeçtiği öğrenilirken, transferlerle ilgili son karar yarın başkanla yapılacak görüşmenin ardından netlik kazanacak.

Milliyet