Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takım teknik direktörlüğü için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında gerçekleştirilen imza töreninde Terim'in kralbet yanı sıra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. İmza töreninde konuşan Başkan Yıldırım Demirören, Türk futbolunda yeni bir döneme başladıklarını belirterek, "İyi niyetle bir şeyler katmak isteyen Abdullah Avcı'ya teşekkür ederim. Bazen futbolda istenilen sonuçlar alınamıyor. Ancak futbolda yaşam devam ediyor. Türk futbolunda sorunlar çok, çözüme ulaştıracak kişi de yanımızda. Hem çok başarıya ulaşmış, hem de halen başarıya aç Sayın Fatih Terim ile anlaştık. Ben öncelikle hem Galatasaray camiasına, hem de Galatasaray'da çalışırken ağır bir sorumluluk alarak Milli Takım görevini de kabul eden Sayın Terim'e çok teşekkür ediyorum. Hocamız inatla bizden para talep etmiyor, ama ben ısrarla her görevin bir karşılığı olduğuna inanıyorum. İlk yönetim kurulu toplantımızda bunu sonuçlandıracağız" dedi.

Teknik direktör Fatih Terim ise şunları söyledi:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nda emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Konu milli takım olunca başka bir şeyin önemi kalmıyor. Türk insanı Türk futbolu çevresinde birleşecektir. Kulübümün de anlayışıyla bu görev bizim için kaçınılmaz oldu. Eğer herkes birlikte olmazsa ne ben, ne de bir başkası hiçbir şey yapamayız. Her fert bize yardımcı olacak. Herkesin emeğiyle istediğimiz yere ulaşacağız. Mayıs ayına kadar süratli bir şekilde görev dağılımı yaparak işe başlayacağız. Çalışma konusunda sıkıntımız yok. Bir anca önce teşhisi koyup tedaviye başlamak istiyoruz. '2014 Dünya Kupası'na gider miyiz?' Soru bu ancak bizim anlaşmamız bundan çok daha öte bir şey. Esas işimiz, olmayan şeyleri bir an önce yapmaktır.