Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İzlanda maçının ardından şöyle konuştu:
"Çok şükür. Allah'a bin şükür. Bugünleri gördük. Doğru insanın işini Allah rast getiriyor. Hepimiz üzgünüz ama bu ülkenin 2-3 saat de olsa buna ihtiyacı vardı. Hepsini alnından öpüyorum. Onlara sahip çıkalım. Federasyonumuza, konya halkına, tüm ülkeye teşekkür ediyorum.

Benim burada konuşmam çok kolay. 10 kişiyle kazandık. Hollanda orada zor kurtuldu, burada 3 attık. Şimdi konuşmak çok kolay. Benim söylediğim tarih, Letonya'dan 1 puan aldığımız tarih. Ben demeden, biz demeden, bitmez dedik. Ama biz şimdi mütevazı olacağız. Her an uçurumdan yuvarlanacak gibiydik, bir maç kaybetsek bitiyordu. Ama şimdi konuşmak çok kolay. Kadro daha da yenilenecek. Dışarıda olan gençleri de alacağız. Biz bir olursak her konuda yapamayacağımız bir şey yok.

Buradan bir şey söylemek istiyorum. Eşim maça gelmedi. Ona da buradan sevgilerimi söylüyorum."

Fatih Terim, ayrıca Mehmet Demirkol'a da sert bir göndermede bulundu.

Maç öncesi basın toplantısında Demirkol'u işaret ederek, "çapaları, çupaları bırakalım artık" demesinin ardından, Çek Cumhuriyeti maçındaki oyunu beğenmediğini açık açık söyleyen Demirkol'a, "Sen Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yeniyorsun, sen kimsin de beğenmiyorsun ya?" şeklinde mesaj gönderdi.

Terim , basının elemelerdeki tutumu ile ilgili önümüzdeki günlerde ayrıntılı bir açıklama yapacağını da ifade etti.