Galatasaray Adasında düzenlenen UEFA kupası yemeğine katılan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2000 yıllarda bu saatlerde neler yaptıklarını hatırladığını belirten Terim, “Ne yemek yiyorduk ne de canımız bir şey istiyordu. Sadece maça konsantre olmuştuk. İnanmış bir grup vardı. Bu zaferi hakikaten ülkeye Galatasaraylılar hediye etti. Bende bu işin mimarlarına gidiyorum. Gelen gelmeyen tüm mimarların buradan sevgi ile saygı ile selamlıyorum. O güne dönecek olursak. Tarihin en önemli başarısına imza atan bu işin mimarları hakikaten büyük bir iş yaptığımızı 16 sene geçmesine rağmen hala hissedebiliyoruz. Galatasaray bu işi başardı. Zaten Galatasaray özellikle Avrupa’da her zaman hedefi oldu her zaman büyük hedeflere ulaşmak istemiştir. Diğer hedefi de Şampiyonlar Ligi olan bir kulüp. Bunu kendi kulübümüzde bu başarıyı almanın büyük bir gururunu yaşıyorum. Emeği geçen başkan, yönetici ve futbolculara çok teşekkür ederim. Bu iş taraftarsız olmuyor. O gün neredeyse tüm Türkiye bizim ile beraber olmuştu. Başta Galatasaraylılar olmak üzere tüm kalbi bizim ile atan dualarını bizden esirgemeyen. Ülkedeki tüm insanlara da bir kez daha teşekkür ederim. Bende onları özlem ile kucaklamaya gidiyorum” dedi.

Basın mensuplarının Galatasaray’ın şu anki durumu ile ilgili soruya ise Terim, “Belki gitmez. Belki gider. Ona net bir şey diyemiyoruz. Henüz son karar açıklanmadı. Ama Galatasaray gibi büyük camiaların kendi refleksleri vardır. Bu da harekete geçer ve dengeyi sağlar. Her halde en önemli cümle budur. Refleksleri harekete geçmesi lazımdı.” şeklinde cevap verdi.