Fatih Terim, İzlanda maçı öncesinde basın mensuplarının soruları yanıtlarken NTV'ye tepki göstermeyi de ihmal etmedi.

Türkiye ile İzlanda arasındaki sıcaklık farkına dikkati çeken Terim, "Baya bir sıcaktan baya bir soğuğa geldik. 24 saat içinde bu kadar değişiklik küçümsenecek bir şey değil. Ekibimiz bunun etkilerini en aza indirmek için çalışıyor ama sonuçta bu da önemli bir etken. Takımımız biraz gençleşti. Oyuncularıma güveniyorum. İsteklerini ve kazanma adına saha içinde yapacakları hamlelere ve yüreklerine güveniyorum. Onların hatalarını ben karşılarım, rahat olmaları için gereken riskleri ben alırım." değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Terim, A Milli Takım'ın İzlanda'yı deplasmanda hiç yenemediğinin hatırlatılması üzerine, "İnşallah burada bir ilk olur. Ona niyetliyiz ama işimiz kolay değil." karşılığını verdi.

Fatih Terim, İzlanda ile oynayacakları karşılaşmada her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir puan almak da, puan alamamak da planlarımızı bozmaz. Mağlup olduğumuzda 2 puanda kalırız. Diğer takımın da 7 puan topladığını farz edelim 5 puan geride oluruz. 'Daha 7 maç var' diyeceğiz. Ancak alacağımız 3 puan bizi çok değişik bir yere götürür, bir puan da rakiplerimizle olan farkın açılmasını engeller. Ben futbolcularıma inanıyorum, kazandığımızda çok doğru bir yola gireriz. Süre lehimize işlemiş olur. Yeni yeni oynayan bazı oyuncularımızın adaptasyonu da netleşir, güvenleri artar ve puan olarak da yan yana geliriz. O anlamda önemli ancak her sonuca hazırlıklıyız."

Fatih Terim, Ukrayna maçına göre İzlanda karşısında kadroda bir iki değişiklik yapacağını dile getirdi.

Kadroya alınmayan oyuncuların durumu

Fatih Terim, kadroya alınmayan oyuncularla ilgili bir soru üzerine "Zaman ola bakalım, görürsünüz." dedi.

Bir basın mensubunun, "İlerleyen zamanlarda Arda, Burak ya da alınmayan diğer oyuncuların tekrar kadroya dahil edilme durumu olur mu?" şeklindeki sorusuna Terim, "Arkadaşlar 'polemik yaratmak istemiyorum' diyorsunuz ama bu akşam bu soruyu soruyorsunuz. Ben Antalya'da kimsenin ismini zikretmeden gereğini söyledim. Zaman ola bakalım, görürsünüz." yanıtını verdi.

Terim'den NTV'ye tepki

NTV Spor muhabiri'nin "Hocam bu soruyu polemik yaratmak için sormuyorum." sözlerine tepki gösteren Terim, "Yok canım, NTV polemik yaratır mı hiç?" dedi.