Üç kulvarda da başarı hedefleyen Galatasaray'da Fatih Terim'in kadroda düşünmediği Sercan Yıldırım dışında sadece 16 Türk pasaportlu isim bulunuyor. A Takım kadrosunda yer alan bu 16 oyuncunun da üçü kalecilerden, Eray İşçan, Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan... Teknik direktör Fatih Terim, kurallar gereği Spor Toto Süper Lig'de oynanacak maç kadrosuna en az 12 Türk oyuncu koymak zorunda. Bu nedenle de mevcut A Takım kadrosunda olan 13 oyuncunun 12'si müsabaka kadrosunda yer alacak.

YABANCI FAZLALIĞI DEĞİL! TÜRK AZLIĞI...

Bu durum aslında yoğun geçecek lig sezonunda, haftalar ilerledikçe Galatasaray ve Fatih Terim açısından sorun yaratabilecek ilk konu olacak görünüyor. Yabancı sınırlaması nedeniyle, kadrodaki 12 Türk oyuncunun herhangi biri ya da birilerinin sakat veya cezalı olmaları nedeniyle kadroda yer alamamaları durumunda Terim'in bu düzeyde yararlanabileceği tek bir futbolcusu kalacak. Birden fazla Türk oyuncunun cezalı ya da sakat olması halinde Fatih Terim altyapıdan oyuncuları kullanmak zorunda kalacak.

Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kuopası ve Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir maratona girecek olan Galatasaray'da bu durum, kadrodaki Türk oyuncu azlığını da gözler önüne seriyor.

GEÇEN YIL SADECE 6 MAÇTI! BU SEZON MECBUREN 34 OLACAK...

Galatasaray, yoğun tempoda bitirdiği geçen sezonda da zaman zaman kadro sıkıntısı yaşamış ancak kadroda daha fazla yabancı oyuncu bulundurabilmesi nedeniyle bu sorunlar daha az hissedilmişti.

34 haftalık maratonda Fatih Terim'in takımı sadece 6 karşılaşmaya kadroda 12 Türk oyuncu ile çıkmıştı. Bu mücadelelerin bir kısmı da Eboue ve Drogba'nın Afrika Kupası mücadeleleri dönemindeydi.

Bu sezon ise teknik direktör Fatih Terim diğer Spor Toto Süper Lig hocaları gibi, 34 maçın tamamının kadrosunda 12 Türk oyuncu bulundurmak zorunda kalacak.

Ayrıca geçen sezon Fatih Terim, ligde Süperbahis ikisi kaleci olmak üzere 17 farklı Türk oyuncuya şans verdi. Bu isimler arasında yer alan Çağlar Birnci, Aydın Yılmaz ve Sercan Yıldırım ile yollar ayrıldı. Sercan kiralık olarak takımdan ayrıldı. Ayrılan 3 isme karşı sarı-kırmızılı takım sadece bir Türk oyuncu, Erman Kılıç'ı transfer etti.

TRANSFER GEREKTİRİR Mİ?

Fatih Terim'in daha önceki sezonlarda olduğu gibi bu yıl hazırlık kamplarına altyapıdan isimleri götürmemesi, altyapıya da güvenmiyor yorumlarına neden olurken, Galatasaray'ın Türk oyuncuya ihtiyacı var mı sorusunu bir kez daha gündeme getirdi...

TFF'nin kararının ardından Türk oyunculara daha fazla ağırlık vermesine rağmen, herhangi bir transferi noktalamayan Galatasaray'da Emre Can, Kerim Frei, Sinan Kurt, Atilla Turan gibi birkaç Türk oyuncunun da adı anılmaya devam ediyor.

Sporx