Sarı-kırmızılı camia nefesini tuttu, Beşiktaş derbisinin sonucu merak konusu. Çünkü Olimpiyat’ta olası bir yenilgi, Galatasaray’ın 5 hafta sonunda zirveden 9 puan uzaklaşması anlamına geliyor. Sözün özü sarı-kırmızılı takımın derbide puan kaybetme kredisi yok. Elbette bu gerçeği en iyi bilen kişi, teknik direktör Fatih Terim’den başkası değil!

Evine bile dönmedi…

6-1 biten Real Madrid maçının ardından evine değil Florya’ya dönen İmparator, tesislerde sabaha kadar hezimetin tekrarını izledi. Terim, takımdaki sorunun teknik-taktikten ziyade psikolojik olduğunu gördü. Ve Galatasaray’ın kurt teknik adamı, oyuncularını ilginç bir yöntemle derbiye motive etmeye karar verdi.



Takıma mesaj iletildi

Fatih Terim dünkü idman öncesi takımı odasına çağırdı. Futbolcular, hocalarının Real Madrid yenilgisi yüzünden kendilerini fırçalayacağını ya da ayrıntılı bir Beşiktaş analizinin anlatılacağını düşünüyordu. Ama Terim bunları yapmadı, az ama öz konuştu. Talebelerine “Real Madrid maçını unutturacaksınız” diye seslenen İmparator, odayı terk etti ve baş başa kalan futbolcularına bir anlamda Pazar günü kazanmak zorunda olduklarının mesajını gönderdi.

AMK