Dünya Kupası finalleri için Abdullah Avcı dönemindeki  kötü sonuçlarla herkes A Milli Futbol Takımımız için umutlarını yitirmiş, “Sonraki turnuvaya bakalım” diyordu.

Ama yine Fatih Terim ortaya çıktı ve yeni döneminin ilk maçında ‘tılsımlı değneğini’ takımın üzerinde gezdirip, Andorra önünde alınan 5-0’lık galibiyeti sağladı. Terim’in, galibiyetin alınmasını sağlanmasında sarfettiği kelimelerin büyük etkisi olduğu ortaya çıktı. Ve finaller için umutlar yeniden yeşerdi...

İşte o ‘sihirli’ sözler:

1- Maç öncesi Arda ile özel bir görüşme yapan Terim, “İyi gününde olduğunda, tek başına maçın kaderini değiştirebilirsin. Takımın liderisin. Gerekli performansı bekliyorum” dedi. Arda da bu maçta ön plana çıktı.

2- Gökhan Töre’ye güven verdi. Terim, daha önce milli takımda yeterli şansı bulamayan Gökhan ile de özel olarak ilgilendi. Gökhan’a çok rahat olması gerektiğini hatırlatan Terim, “Yeteneklerini herkes biliyor. Çok da formdasın. Bu istikrarını devam ettirmelisin” dedi.

3- Umut Bulut’u çok iyi motive etti. Terim, Galatasaray’da çoğu zaman kenarda beklettiği Umut ile de bir konuşma yaptı. Umut’un hırslı, arzulu ve mücadeleci yapısıyla çok başarılı olacağını göz önünde bulundurdu.

4- Son dönemde alınan başarısız sonuçlar nedeni ile futbolcularda özgüven eksikliği oluştuğunu dikkate alan Terim, toplu halde ya da bire bir yaptığı görüşmelerde moral ve motivasyonun yeniden artmasını sağladı.

5- Rakibe saygı duydu. İlk dakikalarda Andorra’nın katı savunma yapacağını göz önünde tutan Fatih Terim, disiplinli, dikkatli ve sabırlı oynamaları gerektiğini takıma hatırlattı. İlk yarım saatte verimsiz futbol oynayan milliler, ilerleyen dakikalarda peşi sıra goller kazandı.

Habertürk