Kadroya almadığı isimler nedeniyle büyük eleştiri alan Terim, gençlerden kurulu kadrosuyla 1 puan aldığı karşılaşma sonrasında oyuncularını tebrik etti.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in açıklamaları şöyle;

“Oyuncularımı kutluyorum. Mücadelelerinden dolayı mutluyum. Hırvatistan grubumun favorisi. Saygı duyulacak bir takım. Dünya Kupası yolunda buradan 1 puan alarak başlamak önemli. Oyuncularımızın bazıları risk aldı. Tabi ki bu beni çok mutlu etti.

“Çok mutlu ve gururluyum”

Mücadele eden bir takımın iyi olmaması mümkün değil. Sahada basmadık yer bırakmayacaksınız. Açıkçası golden önce bir elle düzeltme var. Penaltı olmaması lazımdı. Arkasından hemen beraberliği bulmamız çok iyiydi. Zaman zaman sahada çok güzel işler yaptık. Ancak birçok gencin verdiği mücadeleden dolayı çok mutlu ve çok gururluyum. Oynadıkça daha iyi olacaklar. Kaybedebilirdik. Hırvatistan ile oynadık sonuçta. Yenilsek bile yine överdim. Kaybetmediğimiz için mutluyum. Tüm maçlar 1-1 bitti, grupta kimse bizden önde değil tabloda.

“Bu oyun bitmez!”

Birçok gencimizi kazanacağız. Genç, tecrübeli kim varsa bir oyun anlayışı içerisinde ülkemizi temsil etmeye çalışacağız. Bu daha başlangıç ama dikkat etmeliyiz. Herkes herkesi yenebilir. Oyuncularıma soyunma odasında söyledim bunu; Bu oyun yetmez! Daha iyi oynamalıyız. Dünya devlerinin karşısına biz aç, istekli ve mücadeleden yılmayan bir oyunla çıktık. Bu önemli bir mesaj Türkiye’deki her futbolcu için. Biz bu mücadeleyi edelim, gerekirse yenilelim ama yenilmek de o zaman zor olacak.

“Mehmet gençler kadar gençti”

Biz oyun içerisinde birkaç taktik değişiklik yaptık. Ozan, Okay ve Kaan defans oynayabilirler, bek oynayabilirler gibi… Okay Yokuşlu’ya biz alt yapılardan beri emek veriyoruz. Ozan Tufan çıktı her yerde oynayabileceğini gösterdi. Kaan Ayhan umarım daha çok maç yapar. Stoper ve orta saha oynayabilen çocuk. Onların istekleri ve arzuları bize yakışacak düzeydi. Volkan Babacan çok iyiydi. Mehmet Topal gençler kadar gençti. Takım kaptanlığını çok iyi yaptı. Emre Mor bizim yaramaz çocuğumuz. Top alamamasıyla ilgili bir şey söyledi, bende ona soyunma odasında konuşuruz dedim.

Hırvatistan Milli Takım hocasına çok teşekkür ediyorum. Maç öncesindeki basın toplantısında doğum günümü kutlamış. Bugün de maç öncesi yedek kulübesine gelerek 9 numaralı forma hediye etmiş.”