A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-0 kazandığımız Hollanda maçının ardından önemli açıklamalar yaptı.

Hollanda maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, “Letonya maçını kazanmasaydık bir açıklama yapacaktım, umarım Hollanda maçını kazanınca yaparım” diyen Terim, merakla beklenen açıklamayı yaptı.

İşte Terim’in kendi el yazısıyla yazdığı o konuşma;

“Bu gece açıkçası maçı konuşmak içimden gelmiyor. Hiçbir gol şehitlerden önemli değil.

Tahmin ettiğinizden daha fazla sizleri dinliyorum. Görüyorum ve de dikkate alıyorum bu söylediğinizi. Sokaktaki insanların da nabzını tutuyorum. Pazardaki tezgahçıyla da konuşuyorum havaalanındaki çalışanla da.

Başta ben olmak üzere kişilere, kurumlara, tercihlere kızabilirsiniz. Kırgın da olabilirsiniz. Eleştirebilirsiniz. Beğenmiyor olabilirsiniz. İstemiyor da olabilirsiniz. Ancak şu an görev başıdayız ve tek bir hedefimiz var. Ancak, millet artı, ülke bütünlüğünü korumamız gereken bir dönemdeyiz.

Bu topraklarda yaşayan herkesin ihtiyacı olduğu bu günlerde sırtınıza milli takımınıza dönemezsiniz. Sırt çevirmemelisiniz. Bizler gelip geçeriz ancak ülkenin dünyada mevcudiyetini devam ettirecek bir takım var. O da milli takımımız. Ondan desteğinizi, dualarınızı, iyi enerjilerinizi esirgemeyin lütfen.

katılıırz katılamayız, elimizden gelenin fazlasını yapmak için uğraştığımızdan şpheniz olmasın. Daha fazlasını yapmak isterdik. Sıralamada daha üstte olmak isterdik, ancak bu galibiyeti hayatını vatanı için kaybetmiş şehitlerimize ve yakınlarına adıyoruz. Ruhları şad olsun.

Son olarak size söyleyeceğim, mücadele devam ettiği sürece yenilgi yoktur. Sonuna kadar kovalayacağız. Bu da bizim karakterimizdir. Anlayışınıza teşekkür ederim.”