A Milli Takım'ın Kazakistan karşısındaki ilk 11'i açıklayan Terim, gündeme dair pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Fatih Terim'in açıklamaları...

KAZAKİSTAN'A SÜRPRİZ 11

"Şimdi aldığım rapora göre bütün arkadaşlarımızın sakatlığı geçti, herkes hazır. Gökhan Gönül de iyi, maça kadar daha iyi olacak. Yarın Kazakistan karşısına Volkan, Caner, Semih, Serdar Aziz, Gökhan Gönül, Selçuk, Ozan, Olcay, Arda, Volkan Şen ve Burak 11'i ile çıkacağız."

"HİÇBİR ŞEY CEVAPSIZ KALMAYACAK"

"Söylenecek bir şey varsa söyleme zamanımız çok var. Nasıl gizli hiçbir şey kalmazsa cevapsız da hiçbir şey kalmayacaktır. Söylemek isteyip de söyleyemediğim şeyler olabilir. Buranın havasını bozmasını istemem."

"YARIN 3 PUAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

"Kazakistan fizik yapısı güçlü olan ve hemen her takıma gol atan bir ekip. Yarın Türk Milli Takımı'nın arzu edilen bir oyunla 3 puan alacağını ümit ediyorum. Umutların değişeceğine yürekten katılıyorum. O yüzden Kazakistan maçı her maç gibi çok önemli."

"KİMİN CANI YANARSA BİR BAŞKASININ CANINI YAKMAYA ÇALIŞIYOR"

"Kimin canı yanarsa bir başkasının canını yakmaya çalışıyor. Bundan vazgeçmemiz lazım. Empati duygumuzu geliştirmemiz lazım. Kimsenin kendine olmasını istemediği bir şeyi başkası için de istememesi lazım. Federasyon tek başına suçlu olabilir mi, ben tek başına suçlu olabilir miyim, oyuncular tek başına suçlu olabilir mi? Brezilya'yla berabere kalsak ve kendimizi kandırsak daha mı doğru? Aradaki farkı görmemiz lazım. Her başarısızlıkla arayacağımız suçlular bize bir şey getirmiyor anlaşıldı ki."

"GÜÇLÜ ÜLKELER 7-1'LİK KAZALARIN ALTINDAN KALKAN ÜLKELERDİR"

"Ben 5 Ocak'ta imza attım. 10 aydır resmi olarak buradayım. Bazı şeyler kolay değişmiyor. O yüzden birçok şeyi hep beraber halletmek zorundayız. En güzel örnek şudur: Biz kendi sahamızda finalden bir önceki maçta 7 tane yeseydik altından kalkabilir miydik? Kalkamazdık. Güçlü ülkeler, bu tip kazaların bile altından kalkanlardır. Benim "Ne yapalım kardeşim? Gücümüz bu kadar" dediğimi duymadınız değil mi? Ne kimse bizden daha fazla zeki ne kimse bizden daha fazla cesur. Allah'a şükür imkanlarımız da iyi, halledeceğiz. İcraatları yaparken yeter ki uluslararası düzeyde düşünelim. O zaman çok daha doğru şeyler olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum."

"KİMSE UTANILACAK BİR ŞEY YAPMADI"

"Oyuncularım da dahil olmak üzere başımızı kadırmalıyız. Kimse utanacak bir şey yapmadı. Esas mesele Türk futbolu meselesi. 80 milyonluk bir ülkeyi futbolda tekrar nasıl ayağa kaldırırız, bunu düşünmeliyiz. Ne 3-0 yendiğimiz maç Türk futbolunu kurtarır ne de 4-0 yenildiğimiz maç Türk futbolunu batırır."