A Milli takım, EURO 2016 eleme grubu 2. maçında yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, karşılaşma öncesi son antrenmanlarını Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptı. Antrenman öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim basın açıklaması yaptı. Terim, son zamanlarda medya da dönen yanlışları önlemek amacıyla bir takım şeyler paylaştı. Fatih Terim, bir gazetede yayımlanan röportajın yalanlar içerdiğini belirterek, "Ben oyuncularla diyaloglarımı kimseyle paylaşan biri değilim. Zaten hatalı oyuncuları çıkarsam ortada takım kalmaz. 21 yaşında bir çocuğa sahip çıktım bu bir hataydı. Dünya Kupası elemelerinde Hollanda ile oynadığımız maçta yenildik ve kampı dağıttık. Ben de oyuncuların yanına giderek gösterdikleri performans için teşekkür ettim. Bahsedilen olay kampın dağılmasından sonra olmuş. Kampta oldu da biz mi müdahale etmedik? Bu kampta olmadı gece kulübünde olan bir olay. Gece kulübünde başlayan bir hadise. Sonra otelde devamı gelmiştir. Bu hadiseyi Almaya'ya gittiğimde Ömer'den duydum. Hiç kabul etmediğim bir davranış şekliydi. Ben de evlat sahibiyim. 19 Kasım'dan itibaren Gökhan Töre'yi takıma almadım. Neden almadığım hakkında kimseye bir şey demedim dedi.

"ÖNÜMÜZDE KRİTİK MAÇ VAR AĞZIMIZI AÇMIYORUZ"

2008'de Çek Cumhuriyeti maçından önce yine bazı kişilerin futbolcuların annelerini konuşturduklarına değinen başarılı teknik adam, "Şimdi de bir babayı çıkartıyorsunuz. Milli Takım'da bu kadar eksik varken bir eksik de siz koydunuz. Gökhan Töre'nin şu anki halinden memnun değilim. Oynattığım oyuncuları hiç görmüyorsunuz. Acaba bunun arkasında ne gibi bir oyun vardır diye düşünmüyorsunuz. Milli takım hocası, Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde bunları konuşuyor. Sizin evladınız Gökhan olsa bir daha şans vermez miydiniz? Burak ve Mehmet Topal'ın sakatlığından sonra çekilen MR sonucunda sorulan soru; Galatasaray-Fenerbahçe maçına yetişebilir mi? Biz bu zihniyetlerle mücadele ediyoruz. Oynattığım futbolcuların annesini babasını çıkartın. 12 sakat futbolcu var. Önümüzde kritik maç var ağzımızı açmıyoruz diye konuştu.

"BU FORMAYI BUNDAN SONRA HAK ETMEYENLERE VERMEYECEĞİM"

Gökhan Töre'nin 3 defa özür dilediğini ifade eden Terim, "Bunu Gökhan'dan öğrenebilirsiniz. Bu formayı bunda sonra hak etmeyenlere vermeyeceğim. Ben 15 yıldır takım hocalığı yapıyorum. Kamplardaki antrenmanlar, maçlar, soyunma odalarında yaşanan hadiselerde eğer çıkıp oyuncuları göndermeye kalkarsak takımda oyuncu kalmaz açıklamasında bulundu.
A Milli Takım'ın tecrübeli teknik adamı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kampta, sahada müdahale edersiniz ama biz kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemiyiz. Ben en çok oyuncuda yaptığı tahribata üzülüyorum. Bana zarar vermez. Ben herkesi biliyorum. Yazık değil mi? Sizin bizi maça hazırlamanız gerekirken, bizi eksiltiyorsunuz. Bu ülkenin sevildiklerine bir bakın. Beni sevmeyebilirsiniz ama doğruları söyleyin. Rakip takımların hocaları bu tür olaylarla mı uğraşıyor? Bunların neden yapıldığı, kimler tarafından yapıldığını biliyoruz.

"MİLLİ TAKIM FEDAKARLIK YERİDİR" 

A Milli Takım'ın fedakarlık yeri olduğunu söyleyen Fatih Terim, "Bu forma bizim formamız, bu forma bu ülkenin forması. Bu forma dünyadaki tüm Türkler'in forması. İzlanda maçı öncesi Arda'nın kulübünden faks geldi. Ama bizim doktorlarımız gereğini yaptı. Ben kimseyle bu konuları paylaşmadım. 20-30 seneyi iyi tahlil edin. Çıkarttırmayın bize faksları siz bir analiz edin diye konuştu.

"BEN OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM"

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim yarın oynanacak Çek Cumhuriyeti maçında kimi tercih edeceğinin belli olmadığını belirterek, "Açıkçası maçta kim tercih edilecek belli değil. Gökhan'ı oynayıp, oynatmayacağım konusunda emin değilim. Odasında ağladığı hakkında haber geldi bana. Mevcut oyuncuların istekleri, düşünceleri var. İlk maçtaki eksikleri gidermek için elimizden geleni yapacağız. Çek Cumhuriyeti çok iyi bir takım. Onlarla zor bir maç oynayacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. Oyuncularım işin bilincinde inşallah yarın seyirciyle birlikte iyi bir sonuç alırız diyerek sözlerini sonlandırdı.