A Milli Futbol Takımı, Brezilya ile Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı özel maç öncesinde teknik direktör Fatih Terim ile futbolculardan Bekir İrtegün ve Burak Yılmaz açıklamalarda bulunuyor.

TERİM: "OYUNUN SONUCU NE OLURSA OLSUN..."

Brezilya ile oynamak büyük bir prestij. Ülkemizde de Brezilya'ta sempati var. Çok uzakta olmalarına rağmen yakında hissettik. Dünya Kupaları'nda onların bir taraftarı olduk hepimiz. Türkiye'de özellikle çok büyük bir hayran kitlesi olan bir ülkenin takımı ile oynayacağız. Açıkcası oyunun sonucu ne olursa olsun, takımımıza katkıda bulunacağına inanıyorum. 70'den fazla ülkede yayınlanacak.

"MELO'YU GÖRMEK İSTERDİM"

Şimdi bir de Taffarel var. Taffarel gerek futbolculuğu ile, gerek kaleci antrenörlüğü ile hepimizin, taraflı-tarafsız hepimizin sevgisini kazanmış bir kaleci antrenörü. Kadroda Melo'yu da görmek isterdim, ancak bu Dunga hocanın tasarrufunda. Benimkisi bir dilek. Herhalde o da çok istemiştir. Heyecanlı bir maç oynayacağız. Buradan iyi bir oyun, mümkünse iyi bir sonuç, ama umarım özgüvenini daha yukarı taşımız bir takım olarak çıkarız. 

"ARJANTİN İLE DE OYNAMAK İSTİYORUZ"

Eğer mümkün olursa, hazırlık maçlarını bu tip takımlarla oynamak istiyoruz. Arjantin ile de uğraşıyoruz, umarız bir yerde denk gelebiliriz. Herkesin mutluluk duyacağı bir takım ile oynayacağız. En güzel şekilde misafir ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Ben kendi adıma, kendi ülkemde olduğu için sevinçliyim. İstanbul'da, o yüzden önemli.

"ŞU AN 8 KİŞİYE YAKIN BİR OYUNCU GRUBU YOK"

2 ay önce bulunduğumuz konum ile şu an geldiğimiz nokta arasında fark olabilir, ancak bu uluslararası seviyede yeterli görünmüyor. Kendi ligimizde oynanan oyun düzeyinin, buralara geldikçe daha arttığı ve daha üst seviyeye geldiği, o anlayışın yetmeyeceği, yükseklere çıkmamız gerektiği açık. Gerek fizik, gerekse taktik-teknik açıdan bulunduğumuz ile yetinmemeliyiz. Daha iyi olmak zorundayız. Şu anda 8 kişiye yakın bir oyuncu grubu yok.

"GÖKHAN TÖRE YARIN YOK"

Gökhan Gönül zor gözüküyor. Semih kontrollü olarak idmana çıkacak. Burak'ın soğuk algınlığı mevcut. Mevlüt yeni yeni 20-30 dakika oynamaya başlamış. Gökhan Töre yok yarın (Çarşamba). Caner oynayacak. Volkanlar'ın ufak tefek sıkıntıları var. Baktığımız zaman yine birçok oyuncumuz eksik gözüküyor. Kolay sakatlanmayan, her maçı aynı istikrarda oynayabilen, son bulunduğu yere itirazı oloan, bunu profesyonelce hisseden, kendi takımında çok çalışan... İstikrar futbolun önemli unsurlarından biri. Performansımızı biraz daha yukarıya çekmeliyiz.

HAKAN ÇALHANOĞLU VE ÖMER TOPRAK İÇİN AÇIKLAMA

Geçen kamptan bu tarafa, bir aydan fazla geçti demek çözememişsiniz bu konuyu. Onlar benim için çok uzak kalan 2 oyuncu değil. İkisi de benim evladım gibi. Sizden ben şunu beklerdim. Doğru bilgi alıp, doğru aktarmanızı isterdim. Az bilgi ile yorumlar doğru olmadı. Çok açık ve net. Bilmediğiniz konuları keşke, daha araştırarak öğrenebilseydiniz. Size tek taraflı söylenenlerle yetinmeyi tercih ettiniz. Benim tercihim bu yönde. Seçtiğimiz, hatta seçmediğimiz oyuncuları kritik etme hakkına sahipsiniz. Bu anlamda söyleyeceğim bir şey yok. Bunlar gayet doğal olayın doğasında var. Dünyada da böyle. Bu tip konularda daha iyi araştırmanın, daha çok bilgi sahibi olmanın faydası var. Benim açıkladığım milli takım bu, kritiğe de açık.

"BENCE ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI..."

Çok iyi giden bir milli takımdan, gerek aldığımız noktadan, İzlanda maçına kadar gelen periyotta güzel bir tablo. Sonra bir düşüş yaşadık. Sonra oyun durumu, bence Çek Cumhuriyeti'nin ilk yarısı iyi bir maç oynamışız. Letonya'da da çok farklı bitecek bir maç böyle bitti. Bu bizim hoşlanmadığımız ve beklemediğimzi bir tablo. Kazakistan maçı ile alınacak bir 3 puanın, bize belirli bir hedef, belirli bir moral getireceği için, bir rahatlama, ümitli bakma... Bu tablomuzu değiştirmez, bir Kazakistan maçını kazanmak. Ancak eksiksiz gitme, en minimal şekilde kaybetme düşüncesini, puanları kovalama ümidi taşıma adına önemli. 

"SIRTIMIZ YERE GELMEDEN 'PES' DEME ŞANSIMIZ YOK"

5. maç oluyor Hollanda maçı. Bir 5 daha var ondan sonra. Eğer puanın kırıntısı bile şansımız varsa, bu bizim şansımız var demektir. Sırtımız yere gelmeden pes deme şansımız yok, kabullenmemiz de mümkün değil. En son bakarsak şansımız yok, rakiplerimizi tebrik ederiz. Ama ondan önce, pes edemeyiz. Benim kabullenmem mümkün değil, kabullenemem hiçbir şeyi. Deneyeceğiz 
Hollanda ile nerelerde oynayacağınız önemli değil, nasıl oynadığınız önemli. Ben olaya böyle bakıyorum. Sırtımız yere gelse bile, hakemlerle beraber videoda izleriz, yere geldi mi gelmedi mi diye. Kabullenmeyeceğiz. Biz buraya bir turnuvaya değil, her turnuvaya katılmaya geldik.

BEKİR İRTEGÜN: "BREZİLYA MAÇI BİR FIRSAT"

Kazakistan gibi bir maç öncesi Brezilya maçı bizim özgüvenimizi yukarıya çıkarmamız için bir fırsat. Önemli oyuncular var rakibimizde. Gruptaki durumumuz Kazakistan maçı ile değişebilir. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz.

BURAK YILMAZ: "ÖNEMLİ BİR MAÇ"

Kazakistan maçı öncesinde eksiklerimizi görmek adına önemli bir maç. Futbolda dünyada ün kazanmış bir ülke Brezilya. Uzun yıllar sonra burada oynamaları önemli bir gelişme. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederiz.