İşte Fatih Terim'in maç sonu sözleri;

"Umarım bundan sonraki maçların tamamını kazanırız, kazanmak için uğraşacağız. Bugün hakikaten iyi bir mücadele oldu. Oyunun tamamı bizim kontrolümüz altında geçti. İlk yarı muhteşem oynadılar. Muhakkak, Kazakistan ile Türkiye arasında bir futbol farkı olabilir, ancak güçleri ve istekleri ciddiye alınması gereken bir takım olduklarını gösteriyordu. Ancak biz inşallah hep böyle olacağız."

"VOLKAN OYNAYAMAYACAK DURUMDAYDI"

"Açıkcası biz süreç sonrası, soyunma odası, dışarısı hepsini beraber konuşacağız. Ben içerideydim, dışarıda ne olduğunu bilmiyorum. Hep beraber değerlendireceğiz. Sonra bir şeyler söyleyeceğiz. Ne desem yanlış olur. Tamamen net olarak bir bilgi sahibi olmalıyız ki, herkesi doğru değerlendirelim. Volkan oynayamayacak durumdaydı. Biraz önce beraberdik, soyunma odasındaydı. Üzgündü tabii. Gitti, geri gelmek zorundaydı, esame listesinde yer aldığı için. Beli de ağrıdığı için o raporu vermek zorundaydık."

"Arda orada penaltı da istemedi, ama atmış gibi göründü. Çok önemli bir oyuncu Arda ve bugün de verdiğimiz görev değişik yerdeydi, başarılı oldu. Arda bizim takımımızın önemli bir silahı. Hollanda gibi maçlarda Arda gibi oyunculara ihtiyaç olunur, ancak alışmalı milli takım da. Çıkarmadım, zevk alıyor diye. Benim de aklıma gelmedi, orada benim de hatam olabilir, 3 dakika var."

GRUPTAKİ ŞANSIMIZ...

"4-6-9-12 olarak sıralandık, 6 tane maç var. Kuralar çekildiğinde, şu 4 takımdan 3'ü gider demiştim. Nitekim sıralandık. Her maçı neredeyse, çok az puan kaybetme kredimizin kaldığı bir tablo gözüküyor. Şu bir gerçek ki, önümüze nasıl bakmalıyız, futbol adına nereye akmalıyızın cevabını, neler yaptık, neler yapıyoruz, bunları da açıklayacağız. Daha net önümüze bakma şansımız olacak."

BURAK VE UMUT YORUMU...

"Özellikle atak oyuncularının pozisyona girmesi beni sevindirir. Burak attı, Umut atamadı ancak presle, özveri ile çok başarılı oldu. Daha farklı bitebilirdi, ama 3 puan asıl olandı. Selçuk'un performansı çok iyiydi. Haftalardır Galatasaray'da oynadığı oyundan şikayet ediliyor, ama son ayların en iyi oyununu oynadı. Ben genel olarak 2 santraforlu oyunu tercih ediyorum, kolay değil ama. Umut çok koşan, mücadele eden bir oyuncu. Bugün o da golle buluşsun isterdim. Letonya'da da 3-4 gol kaçırdı. Bugün atmasını isterdim. Bütün iyi niyetiyle, tam bir atak oyuncusu gibi bize faydalı oldu. Burak da keşke her girdiğini atsa, ancak memnunum performansından."

"SEVDİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

"İstiklal Marşı'na dizildiğimiz zaman biz, bizi yenecek kimse yoktu. Bunları unutalım, o günler yok. Kulüp yarışmaları, milli takım maçlarının önüne geçti. Bunu hangi yollarla yapacağımız, açıkcası çok fazla şansımız yok. Bir insanın en önemli takımı milli takımıdır. Bayrağıdır, ay yıldızıdır. Bunu sevin denilmez yani. Bazı boyutlar o kadar değişik, öyle uzak, öyle uzun yerlerde ki... Dünya da bundan şikayetçi. Büyük kulüpler, bu kadar masraf ediyoruz ama, bu kadar seyehatler falan diyor. Bunun için UEFA ve FIFA'nın da bir çalışması var. Herkes rahatsız bu konulardan. Biz ne olursa olsun sevdirmek için uğraşacağız. Bu bizim takımımız. Bugün kazandık hepimizin takımı, kaybedersek benim takımım."