Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisinin Hakan’ı Salih Bademci, ‘As Maça’da ‘Taçsız Kral Metin Oktay’ı canlandıracak olmanın heyecanını yaşıyor. Yazar Selim Çiprut’un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan ‘As Maça’da ‘motor’ demek için geri sayım başladı. Salih Bademci, efsane futbolcu hakkında yakınlarından ve arşivlerden bilgi topluyor, Oktay’ın bilinmeyen yanlarını gün ışığına çıkarmak için çaba sarf ediyor.

Galatasaray Spor Kulübü arşivi ve İmparator Fatih Terim’in kapısını çalacak olan Bademci, “Rolü kabul ederken endişelerim vardı ‘Krala layık olabilecek miyim?’ diye, çünkü o gerçek bir efsane” dedi. Filmin final sahnesini Metin Oktay’ın ölüm canlı bahis yıldönümüne getirmek için uğraştıklarını vurgulayan Can’s Film&Prodüksiyon yöneticileri Can Güzel, Mehmet Kapucu ve Buket Akgün ise şunları söyledi:

“Finalde rol alması için İmparator Fatih Terim’e de teklif götüreceğiz. Ünlü futbolcu ve teknik adamlar da filmde rol alacak. Futbol kulüpleriyle görüşmelerimiz sürüyor. Yaklaşık iki haftaya kadar çekimlere başlayacağız”

Star