2010 yılında transfer olduğu Galatasaray'a Fatih Terim'in göreve gelişiyle veda eden sonraki iki sezonu sırasıyla Orduspor ve Mersin İdmanyudu'nda kiralık geçiren Emmanuel Culio'ya bir kez daha yol göründü.

Terim'in sezon öncesi hazırlık kampına dahil etmediği Arjantinli orta saha oyuncusu bir yandan kendine kulüp ararken bir yandan da Florya'da tek başına hazırlıklarını sürdürüyor. Biz de Culio'yla gelecek planları, futbol ve Galatasaray üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik:

Çalışmaların nasıl gidiyor? Transfer teklifleri alıyor musun?

Florya'da bir grup arkadaşımla çalışmalarımı sürdürüyorum. Bazı gelişmeler var; bunları analiz ediyorum.

Hangi takımlardan teklif alıyorsun?

Türkiye ve İspanya'dan teklifler var. İsim veremem. İsim vermek elden kaçırmak anlamına gelir. Bunları menajerim Marco Kırdemir'le analiz ediyoruz. En iyisini seçmek istiyorum. Türkiye'de devam etmek benim için elbette iyi olur; çünkü Türkiye benim evim gibi. Burada alışkanlıklarımız oldu. Çocuklarım eşim Türkiye'yi seviyor.

Galatasaray'da kalma ihtimalin hiç yok mu?

Elbette ki benim tercihim Galatasaray'da devam etmekten yanaydı. Çok büyük bir kulüp, şampiyon bir takım. Şampiyonlar Ligi'nde oynamak benim için çok önemli. Fakat futbolda böyle kararlar vardır.

Fatih Terim'le konuştun Trbet mu?

Evet yüz yüze konuştuk. Beni takımda görmek istediğini söyledi. Planları arasında beni oynatmak olduğunu söyledi. Fakat Federasyon'un 6+0+4 yabancı sınırlaması nedeniyle yabancı futbolcu limiti doldu. Bu duruma kendisi de üzüldü.

Yabancı sınırlaması kararını nasıl değerlendiriyorsun?

Bence önceki kural (6+2+2) daha iyiydi. Belki Federasyon, Türk oyuncuları desteklemek, Türk Milli Takımı'nın daha güçlü olması için böyle bir karar aldı. Bu karar daha çok ligdeki mücadele düşünülerek alınmıştır; fakat bana göre Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'daki mücadele de çok önemledir. Bunun için de oyunculara ihtiyacınız var. Türk takımları Avrupa'da da başarılı olmak istiyor.

HAGİ İLE HİÇ KOPMADIK

Seni Türkiye'ye Hagi getirdi. Bağlantın devam ediyor mu?

Hagi benim kariyerimde çok önemlidir. Transferimi kendisi istemişti. Son derece iyi bir futbolcu-antrenör ilişkisine sahiptik. Yollarımız ayrılmasına karşın bağlantımızı hiç koparmadık. Çok büyük bir futbol adamı, büyük bir karakter. Sürekli konuşuyoruz. Ona büyük saygım var.

Arda Turan için ne diyeceksin; birlikte oynadınız?

Büyük bir oyuncu, bana göre zor bir ligde çok başarılı işler yapıyor. Çok iyi bir insan; son derece mütevazı. Çok çalışkan bir futbolcu. Onunla oynamak büyük bir zevkti. İspanya'ya transfer olursam, Arda Turan gibi büyük oyunculara karşı oynayacağım. Umarım gerçekleşir.

Kaynak: Bugün