Uzun zamandır Klaas Jan Huntelaar için görüşmeler yapan yönetim, Hollandalı oyuncu ile menajer sıkıntısı yaşadı. Huntelaar'ın menajeri, oyuncusunun alacakları ile ilgili özel maddeler talep edince, yönetim bu transferde bekleme kararı aldı. Sarı kırmızılılar, Huntelaar'ın Galatasaray'a gelmeye sıcak bakmasıyla birlikte Sneijder'i de devreye sokarak transferi bitirmeyi planlıyordu.
Golcü transferinde Niasse için yeniden Lokomotif Moskova ile görüşmelere başlayan sarı kırmızılı yönetim, kiralık formülüne sıcak bakiyor. Galatasaray, Niasse'ı bonservisi ile birlikte satmaya sıcak bakmayan Rus kulübüne, kiralık ve satın alma opsiyonu ile birlikte yeni bir teklif sunacak. Teknik direktor Hamza Hamzaoğlu, Niasse'ın kadroya güç katacağı fikrini yönetim ile paylaşarak kiralık da olsa oyuncuyu takımda görmek istediğini belirtti.

Sağ bek için de görusmeler yapan yönetim, Maxi Pereira konusunda pürüzler yaşadı. Benfica ile sözleşmesi sona eren deneyimli futbolcu ile Porto da ilgileniyor. Perreria'nın alacakları konusunda henüz uzlasma sağlanamazken, sarı kırmızılılar Uruguaylı oyuncunun alternatifini Inter'de buldu. Inter'in Japon oyuncusu Nagatomo, Galatasaray'ın transfer listesinde bulunuyor. İtalyan basını, Japon oyuncuyla Galatasaray'ın ilgilendiğini belirtti. Tuttosport, Inter'de fazla forma sanşı bulamayan Japon futbolcunun Galatasaray'a transfer olabileceğini okuyucularına duyurdu.