Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen ve kariyerini Zaragoza'da sonlandıran Portekizli Fernando Meira, Rus basınına verdiği röportajında birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a transferinden önce Juventus ile olan temasını anlatan Fernando Meira, eski hocası Dick Advocaat ve Portekizli fenomen Cristiano Ronaldo hakkında da konuştu.

Galatasaray'a transferinden bir sene önce Juventus ile görüşen ancak Stuttgart'ın transferde son anda pürüz çıkardığını söyleyen Meira, ''Juventus'un 10 milyon euroluk bir teklifi oldu. Ben de başkana gitmem konusunda yardımcı olmasını istedim. Torino'ya gidip sözleşme imzalanmasına karar verdik. Ancak 15 dakika sonra Stuttgart'ın 15 milyon euro istediğini öğrendim. Büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Başkana gidip 'Üzgünüm ama ayrılmak istiyorum' dedim. O da bir sezon daha kalmamı ve sonra gitmeme izin vereceğinin sözünü verdi'' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a transfer sürecinden bahsetti

Stuttgart'ın bir sezon sonra da aynı sorunu Galatasaray için çıkardığını söyleyen Portekizli, ''Ama bir yıl sonra yine aynı şey oldu Galatasaray ile anlaşmıştık. Ama Stuttgart yine fiyatı yükseltti. Kampa gittim ve başkana durumu açıkladım, 'Gitmek istiyorum'. Kalmam için beni zorladı ancak bu kez çok ısrar ettim. Söz vermişti. Daha sonra Galatasaray'a transfer olmam konusunda kulüpler anlaştı ve Türkiye'ye geldim'' şeklinde konuştu.

Tribünlerdeki taraftarların tutkusu hakkındaki soruyu da yanıtlayan Meira, ''Hemen hemen her maç. Özellikle de Beşiktaş ile oynuyorsanız. Türkiye'deki taraftarlar çılgın gibi. Dünyanın başka bir yerinde böylesi yok. Isınmaya çıktığımızda ismimi (Fernando Meira la-la-la-la) bağırıyorlardı. Taraftarlar tek tek sizi tribünlere çağırıyor. Gidip onlara teşekkür ettikten sonra ısınmaya devam ediyorduk. Tüm takım bunu yapıyordu'' dedi.