Arsenal’in, Alexis Sanchez ile bulduğu 3. gol, kaleci Fernando Muslera’yı adeta çileden çıkardı. Uruguaylı kaleci, kenardaki Teknik Direktör Prandelli’ye dönerek el kol işaretleriyle bir şeyler anlatmaya çalıştı. Bir hayli sinirlenen Muslera’yı, Melo sakinleştirdi.

Yine olmadı

G.Saray, İngiltere deplasmanında yine kazanamadı. İngiliz ekiplerine 10. defa konuk olan Aslan 7. kez sahadan yenilgiyle ayrıldı. Cim-Bom, Ada’dan 3 kez de beraberlikle dönmüştü.

İkinci yarıda 14 şut, 7 korner

Cim-Bom maçın ilk yarısını 3 şut ve sıfır kornerle kapattı. Arsenal 10 kişi kaldıktan sonra oyunda hakimiyeti ele geçiren sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda rakip kaleye tam 14 şut gönderirken, 7 kez de köşe atışı kullandı.

Kırmızı geleneği

Arsenal bu sezon Türk takımlarıyla oynadığı 3. maçı da 11 kişiyle tamamlayamadı. Dün akşam kaleci Szczesny’yi kayıp veren İngiliz ekibi, Beşiktaş ile oynadığı maçlarda ise Ramsey ve Debuchy’nin kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kalmıştı.

Kırılma anı hatalı seçim

Cesare Prandelli’nin sistemi maç başlar başlamaz Emirates’te SOS vermeye başladı. Karşılaşmanın kırılma anı böylece Prandelli’nin seçimini yaptığı maçın ilk dakikası oldu.

Maçın adamı Welbeck

Arsenal’in transferin son günü kadrosuna kattığı Welbeck, hat-trick yaparak geceye damga vurdu. İngiliz futbolcu bitirici vuruşlarıyla bize kahır gecesi yaşattı.