Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) heyeti, U-20 Dünya Kupası'nda grup ve final maçlarının oynanacağı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da incelemelerde bulundu.

Turnuva Direktörü Inaki Alvarez başkanlığındaki heyet, Türk Telekom Arena'nın güvenliği, elektrik ve aydınlatma, ses sistemi, zemini ve medya organizasyonları konularında denetimler yaptı. Heyete, Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Direktörü İlker Uğur ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri eşlik etti.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Alvarez, Türkiye’de bulunmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek, “FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın başlamasına çok az bir zaman kaldı ve biz de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazı takımlar gelmeye başladı. FIFA yetkilileri ve delegasyonu da gelecek hafta burada olacak. Önümüzdeki günlerde çok yoğun porno bir çalışma temposunun içine giriyoruz. Şu an turnuvada oynanacak statları son kez denetliyoruz. Bunun için Ali Sami Yen Arena’dayız”şeklinde konuştu.

"STAT MÜKEMMEL DURUMDA"

Önceki denetimlerde gördükleri eksikliklerin büyük bölümünün giderildiğini anlatan Alvarez, "Geçmiş aylardaki denetimlerin sonucunda talep ettiğimiz çalışmaların birçoğunun yapıldığını gördük. Ancak hala yapılması gerekenler var. Onları da önümüzdeki günlerde daha çok dikkat ederek, birlikte halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alvarez, bahsettiği eksikliklerin Türk Telekom Arena ile alakalı olmadığını vurgulayarak, "Bu stat mükemmel durumda. Tüm statlarda ve antrenman sahalarında gördüğümüz ve incelediğimiz çimler çok iyi. Şu an yapmamız gereken şey, statlardaki güç ve aydınlatma sistemlerini biraz daha iyileştirmek. Tabii ki statların turnuva öncesinde genel temizliğinin de yapılması gerekiyor" diye konuştu.

DHA