FIFA, Galatasaray'ın Alman ekibi Borussia Dortmund'tan kadrosuna kattığı Kevin  Grosskreutz'a, zamanında Transfer Eşleştirme Sistemi'ne (TMS) kaydının  yapılmadığı gerekçesiyle lisans hakkı vermedi. 

Alınan bilgiye göre, FIFA tarafından yapılan teknik incelemenin  ardından, Kevin Grosskreutz'un TMS'ye geçerli süre içinde kaydının yapılmadığına  karar verildi ve oyuncuya devre arası transfer dönemine kadar lisans hakkı  tanınmadı. 

FIFA tarafından alınan kararın, Galatasaray ve Borussia Dortmund  kulüpleri ile hem Türkiye hem de Almanya futbol federasyonlarına bildirildiği  öğrenildi. 

Galatasaray Kulübü, oyuncunun sisteme geçerli süre içinde kaydedildiği  ancak yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemin sonuçlanmasının transfer döneminin tamamlanmasından saniyeler sonra gerçekleştiği yönünde bir açıklamada bulunup,  transferin onaylanması için FIFA tarafından gerçekleştirilecek teknik incelemenin bekleneceğini belirtmişti. 

Grosskreutz ocak ayını bekleyecek 

Galatasaray, bonservisi için Borussia Dortmund'a 1,5 milyon avro  bonservis ödediği ve 3 yıllık mukavele imzaladığı Kevin Grosskreutz'u  oynatabilmek için 2016 yılı ocak ayını bekleyecek. 

Sarı-kırmızılı kulüp, sözleşme imzaladığı ancak Transfer Eşleştirme  Sistemi'ne geç kayıt yaptığı için oynatma şansını kaçırdığı oyuncuya, 5 Ocak-1  Şubat tarihleri arasındaki ikinci transfer ve tescil dönemi içinde lisans  çıkartıp, forma giydirebilecek. 

Galatasaray'dan açıklama geldi

Galatasaray Kulübü, Alman futbolcu Kevin  Grosskreutz'un transferiyle ilgili FIFA'ya yaptıkları başvurunun reddedildiğini  açıkladı. 
  
Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada,  "Başvurunun Galatasaray'ın savunmasında olduğu gibi zamanında yapıldığını kabul  eden FIFA, ret gerekçesi olarak taranmış evraklardaki imza eksiğini gösterdi"  denildi. 

Açıklamada, Borussia Dortmund'tan transfer edilen Kevin Grosskreutz'un  ara transfer döneminden itibaren Galatasaray formasıyla resmi müsabakalarda yer  alabileceği de ifade edildi.