Dev maç öncesi Galatasaray'ın final istatistiği taraftarın gönlüne su serpiyor. Ezeli rakibi ile oynadığı 4 Türkiye Kupası Finali maçından da galip ayrılan sarı-kırmızılı ekibimiz, sarı-lacivertli ekip ile oynadığı 2 Türkiye Süper Kupası Finali mücalesindende galibiyet ile ayrıldı. 

KAZANDIKLARI SON FİNAL: 

Henüz Türkiye Kupası finalinde bize karşı galibiyet elde edemeyen rakibimiz, Türkiye Süper Kupası Finalinde de bize karşı galip gelemedi. Oynanan son 2 Türkiye Süper Kupası finalinde galibiyet göremeyen sarı-lacivertli elip, bize karşı oynadığı finallerde en son 1985 yılında Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde kazandı. Normal süresi 1-1 biten maçın penaltı atışlarında takımımız, rakibine 4-2 mağlup mağlup oldu. 

SÜPER KUPADA MUTLU SON YİNE BİZİMDİ!

2011-2012 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu'nun büyük tepkilerle karşılanan şampiyonluk sistemi Süper Finalde ise takımımız ligi süper final öncesi ve sonrası ligi lider bitirmişti. 18. şampiyonluğumuzu yaşadığımız sezon getirilen sistem sonucu hak ettiğimiz şampiyonluk son maça kalırken 20 hafta boyunca liderlik koltuğundan kalkmayan ekibimiz son maçta Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda golsüz beraberlik elde ederek hak ettiği şampiyonluğa ulaşmıştı. 

HABER: Bünyamin Mert Bürtek