Galatasaray’da yönetim ve teknik heyet önceki gün Florya’da durum değerlendirmesi yaptılar, hem ligde geçen 6 haftayı hem de gelecek dönemi masaya yatırdılar.

Yapılan değerlendirmede ilk planda fikstür avantajına dikkat çekildi.

Buna göre hem Riekerink hem de yöneticiler fikstürün Galatasaray’ın lehine olduğuna inanıyor.

Florya’da gelecek dönemdeki maçlar için büyük bir avantaj gören sarı-kırmızılılar, “Ligin ilk yarısında zor deplasmanlar oynuyoruz. Yarışın içinde olmamız devre sonunda bizi zirveye götürür. Çünkü bu fikstür bizim lehimize. Beşiktaş ile deplasmanda oynadık. Fenerbahçe ile oynayacağız. Yine ilk devre boyunca Gençlerbirliği, Osmanlı ve Konya gibi büyüklere sıkıntı yaratan takımlarla oynayacağız. Bunun yanısıra Türk Telekom Arena’da ikinci devre 9 maç oynayacağız. Bu fikstür bizi şampiyon yapar” şeklinde değerlendirmelerde bulundular.

Fikstür avantajından sonra ise iki madde ön plana çıktı.

Teknik kadro ve idareciler ikinci devrede şu an faydalanamadıkları futbolcuların devreye gireceğini ve bunun kendileri için önemli olduğuna vurgu yaptılar. Diğer bir madde ise devre arasında yapılacak kritik takviyeler. Bunun için ellerinde imkan olduğunu belirten idareciler stoper ve ihtiyaca göre başka bölgelere de yapılacak transferlerle ikinci devreye çok güçlü girileceği görüşünde birleştiler.