Karabükspor ve Kopenhag’ın ardından Kayserispor’u da deviren Cim-Bom’da yüzler gülerken, Teknik Direktör Roberto Mancini; tercihleri, taktik anlayışı ve kurduğu diyalog ile takdir topluyor. Dünyaya ünlü teknik adam her geçen hafta farkını hissettirmeye başlarken, oyuncular arasında da çok seviliyor. Bunun en önemli sebebi ise her oyuncu sıranın kendine geleceğini biliyor.

İşte Mancini’yle ilgili bazı özel bilgiler...

1- SAYGI FAKTÖRÜ: Uçakta arka sıralara oturması dahi bir mesaj olarak gösteriliyor. Kulüpteki her personele saygı duyuyor ve iletişime çok açık.

2- ÇALIŞMAYI SEVİYOR: Antrenmanlardan 2 saat önce tesise gidiyor ve akşam çıkıyor. Örneğin Kayseri dönüşü IPad’ten maçı izleyerek hataları tespit etti.

3- FORMA ADALETİ: Bütün oyunculara, “Senden mutlaka yararlanacağım” mesajı veriyor. Maç kadroları ise 2 saat önce belli oluyor. Her futbolcu bu yüzden kendini hazır tutuyor. Yabancı seçimlerinde Avrupa’da sorun yaşamıyor ama ligde ihtiyaca göre hareket ediyor.

4- CEYHUN GERÇEĞİ: İtalyan hocanın, Ceyhun’u çok tutmasına Başkan Ünal Aysal bile şaşırmış. Ancak bu tercihin özel bir nedeni var. Çünkü fiziksel açıdan Ceyhun iyi durumda. Uzun boyu ve güçlü fiziği tercih edilmesinde rol oynuyor. Mancini bu fizikte oyuncuların takımda bulunmasını istiyor.

5-SÜRPRİZ YAPIYOR: Juventus maçında Riera’nın sağ önde oynaması, Akhisar’da Ceyhun, Yekta gibi isimlerin forma giymesi, Karabük’te Ceyhun’un sağ kenarda oynaması ilk örnekler oldu. Kopenhag maçında sol bekte Dany, sol önde Burak görev yaptı. Son Kayseri maçında da Burak-Drogba-Umut bir arada sahadaydı.

6-YENİ GELENEK: Kopenhag maçında gol atamamış olsa da bütün futbolcular da taraftarlar gibi Burak’ın mücadelesin tam not vermişti. Kayseri maçından sonra ise bu görüntü Umut Bulut’ta yaşandı. Başta Drogba ve Sneijder olmak üzere bütün futbolcuların Burak’tan sonra Umut’a da destek verdiği ortaya çıktı.

Milliyet