Galatasarayımız’da kongrenin büyük desteği ile geçtiğimiz günlerde mali ve idari yönden ibra olan başkan Dursun Özbek, Florya’da uzun vadeli bir çalışma yapacak ve radikal kararlar alarak bunları uygulamaya koyacak.

Başkan ve yönetimin hayata geçireceği kararlar şöyle...

1 - UZUN SÜRELİ TEKNİK KADRO: Galatasaray’da istikrarı oturtmak isteyen yönetim, yeni sezondan itibaren görev alacak teknik adamla uzun soluklu sözleşme yapacak ve onun sistemini uygulamaya koyacak. Böylece son yıllarda sürekli olarak değişen teknik adam meselesi de ortadan kalkacak.

2 - ORTALAMA 27 YAŞ: Takımın yaş ortalamasının 30’un üzerinde olmasından dolayı yapılacak transferlerle bu 27’nin altına çekilecek. Böylece ana amaç günü kurtarmak değil, başarıyla birlikte, geleceğe yatırım yapmak...

3 - BAŞARIYA AÇ OYUNCULAR: Transfer edilecek oyuncuların başarıya aç isimlerden seçilmesine özen gösterilecek.

4 - PERFORMANS KRİTERİ: Devre arasında Donk ve Linnes transferlerinde olduğu gibi maç başı hak edişler 25 maçın üzerinde oynanması durumunda verilecek. Ayrıca teknik kadro ve futbolcularla başarıya endeksli sözleşme yapılacak.

5 - TEKNOLOJİK YARDIM: Scout ekibi, transferi düşünülen isimleri antrenmanlarda dahi mercek altına alacak. Bunun için teknolojik altyapı oluşturulacak. Florya’daki teknik kadro da bundan faydalanacak.

6 - GALATASARAY AHLAKI: Akademide futbolcuların Galatasaray ahlakıyla yetiştirilmesine özen gösterilecek. Sadece başarılı değil aynı zamanda davranışlarıyla da örnek olabilecek bireyler kazandırılacak.