2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olan Galatasaray'da şimdiye kadar kesinleşen tek transfer Bilal Kısa oldu. Sabri Sarıoğlu'na yapılan zamın ardından taraftarlar transfer beklentilerine cevap alamayınca isyan ettiler. UEFA'nın çok önem verdiği Finansal Fair Play denetiminde ceza almamak isteyen Sarı-Kırmızılılar ince eleyip sık dokuyor. Bir yandan transfer görüşmeleri yapılırken diğer yandan da kulübe artı bir sıcak para girişi sağlamak için forma sponsorluğu için arayışlar sürüyor. Şampiyon olarak hatırı sayılır bir parayı kasasına koyan Galatasaray, iyi bir sponsor bularak elini daha da güçlendirecek. Yönetim bu konuda itinayla çalışmalarını sürdürüyor.

GEÇEN SEZON 2 SPONSOR

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi için iki ayrı sponsorla anlaşan Sarı-Kırmızılıların bu şirketlerle olan 1 yıllık anlaşması sona erdi. Yabancı şirket Huawei ile Süper Lig ve Türkiye Kupası için anlaşma yapan Galatasaray bu anlaşmadan 4 milyon 130 bin Dolar'ı kasasına koymuştu. Avrupa maçları için ise Türk Hava Yolları ile anlaşan Sarı-Kırmızılılar bir sezon için 2 milyon 100 bin Euro da buradan kazanmıştı. Şuan da Galatasaray'ın bu iki şirketle anlaşması bulunmuyor ve Galatasaray gelecek sezon için yeni bir sponsor veya sponsorlar bulmak zorunda. Kulübe ciddi bir nakit akışı yaratacak olan sponsor konusunu çözmek için yönetimin acele etmeden en doğru kararı vermek istediği gelen bilgiler arasında.

ÖZBEK, HABERTÜRK'E AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk'e özel açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, transfer listelerinde yıldız isimlerin olduğunu belirterek; "Maddi olarak bir sıkıntımız yok ama UEFA'nın kriterlerini göz önünde bulundurmak lazım" demişti.
Öte yandan sponsorluk için Skoda ve Türk Hava Yolları isimleri geçiyor.