Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen ve baskılı olan sarı-kırmızılı ekip, 6. ile 89. dakikalarda Eren Derdiyok'un golleriyle sonuca gitti.

İlk haftada Kardemir Karabükspor'u 1-0, ikinci haftada ise Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 3-1 yenip, Kayserispor'la üçüncü haftada yine deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, Çaykur Rizespor galibiyetiyle puanını 10'a yükseltti.

Ligin ilk 4. haftasında yenilgi yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, 5. haftada Beşiktaş'a konuk olacağı derbi müsabakası öncesi moralli bir şekilde yoluna devam etti.

Eren Derdiyok, tribünleri ayağı kaldırdı

Galatasaraylı futbolcu Eren Derdiyok, maçın henüz ilk dakikalarında attığı çok şık golle tribünleri ayağa kaldırdı.

Müsabakanın 6. dakikasında sağdan Sneijder'in yaptığı ortada, ceza sahası sol çaprazında röveşata ile şık bir vuruş yapan Eren, uzak köşeden topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Eren Derdiyok, maçın 89. dakikasında ise bu kez şık bir kafa golüyle alkışı alan isim oldu ve maçın skorunu belirledi. Bu gol sonrası Eren'in eline göğsüne koyarak, tribünlere Metin Oktay selamı yapması da dikkati çekti.

Bu goller sonrası Galatasaray taraftarları büyük coşku yaşarken, Eren Derdiyok sarı-kırmızılı formayla ligde 4 gole ulaşmış oldu.

Gol pasları Sneijder'den

Sarı-kırmızılı takımın Çaykur Rizespor'u 2-0 yendiği maçın gollerinde önemli pay sahibi isimlerden biri de Sneijder oldu.

Hollandalı oyuncu, Eren Derdiyok'un attığı her iki golde de ortaları yaparak, galibiyete önemli katkı sağladı.

Selçuk inan penaltı kaçırdı

Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan, Çaykur Rizespor karşısında bir penaltı vuruşundan yararlanamadı.

Sarı-kırmızılı oyuncu, Bruma'nın ceza sahası içinde düşürülmesi sonrası kazanılan ve 90+3. dakikada kullandığı penaltı vuruşunda, meşin yuvarlağı yan direğe nişanlayarak sonuca gidemedi.