Sezon sonu yaklaştıkça Galatasaray’da teknik adam bilmecesi de derinleşiyor. Fatih Terim, Mircea Lucescu derken sarı-kırmızılı yönetim, yeniden ibreyi Frank de Boer’e çevirdi.

AMK Spor'da yer alan habere göre, Ajax’ın son maçta şampiyonluğu kaçırması sonrası Hollanda ekibinden geçtiğimiz gün istifa eden De Boer, Galatasaray’da gündemin ilk maddesi oldu. Hem Sneijder’in takımda kalması hem de altyapıyı devralacak Riekerink’le daha iyi anlaşması için De Boer ismi yönetimde ağırlık kazanıyor.

3 yıllık sözleşme

45 yaşındaki çalıştırıcının peşinde, yine dün menajeri Martinez ile yollarını ayıran Everton da var. Ancak 2003-04’te Galatasaray’da oynayan ve sarı-kırmızılı kulübün marka gücünü iyi bilen Frank de Boer’in olası bir teklifi kabul edeceği belirtiliyor. De Boer’a, senelik 2.5 milyon Euro’dan 2 artı 1 yıllık sözleşme önerileceği de gelen haberler arasında. Tecrübeli teknik adam, 6 yıl görev aldığı Ajax’ta 4 lig şampiyonluğu yaşamıştı.

Frank de Boer, 2003 yılında Barcelona'dan Galatasaray'a transfer olmuştu. Türkiye'de 1 sezon kalan Hollandalı, daha sonra Glasgow Rangers'ın yolunu tutmuştu.