Hazırlık maçları sonrası teknik direktör Riekerink'in tespit ettiği sağ bek sorunu üzerine harekete geçen Galatasaray Yönetimi, aradığı ismi İngiltere'de buldu. 

Eboue'den doğan boşluğu yine Ada'dan doldurmaya çalışan GalatasarayArsenal'in 31 yaşındaki futbolcusu Mathieu Debuchy'yi gözüne kestirdi. Mathieu Debuchy ile yapılan ilk görüşmeler son derece olumlu geçti ve taraflar el sıkıştı. Eğer Arsenal de bu transfere izin verirse, Galatasaray Mathieu Debuchy'yi 1 sezonluğuna kiralayacak.

Galatasaray'ın  ayrıca satın alma opsiyonunu da elde etmek istediği, bunun için de 3 milyon Euro civarında bir rakam belirlendiği öğrenildi. Taraflar arasında görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor.

Bordeaux'ya kiralandı

Mathieu Debuchy, Lille formasıyla yıldızını parlattıktan sonra Newcastle United'a, oradan da Arsenal'e transfer oldu. Ancak burada yaşadığı sakatlık nedeniyle kendisini gösterme fırsatı bulamadı ve devre arasında Bordeaux'ya kiralandı. Geçen sezonun ikinci yarısını ülkesinde geçiren tecrübeli sağ bek, 9 lig maçına çıktı, gol ya da asist üretemedi. Ligin ilk yarısında ise Arsenal formasıyla 2 lig maçında, 3 de Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında sahne alan Debuchy, Galatasaray'da yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Alternatifi Janmaat

Arsenal forması giyen Mathieu Debuchy'nin alternatifi de bir diğer İngiliz kulübü Newcastle'dan. Siyah-Beyazlı ekipte oynayan 27 yaşındaki Daryl Janmaat, aynı zamanda Hollandalı teknik adam Riekerink'in de vatandaşı ve transfer listesinde yer alıyor. Sarı-Kırmızılılar, Janmaat'ı da kiralık olarak kadrosuna katmak istiyor. Eğer Debuchy alınamazsa, Janmaat Florya'ya getirilen bir diğer transfer olacak.