Transfer görüşmelerinin en sıcak şekilde sürdüğü şu günlerde Fransız basını, Mevlüt Erdinç ile ilgili bazı detayları paylaştı.

Bir süredir oyuncunun menajeriyle ve kulübü Saint Etienne ile görüşmelerini sürdüren Galatasaray'ın, anlaşmaya çok yakın oldukları belirtildi. Golcü oyuncuyu isteyen diğer kulüplerin önüne geçtiği vurgulanan Galatasaray'ın, milli oyuncunun bonservisi için 8 milyon euroya yakın bir rakamı kasasından çıkaracağı ifade edildi. Öte yandan Türkiye'ye gelmek istediğini açıklayan Mevlüt Erdinç'in de, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olması nedeniyle tercihini Galatasaray'dan yana kullandığı kaydedildi.

Saint-Etinne zor durumda

Ayrıca Saint-Etinne Asbaşkanı Bernard Caiazzo, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda ekonomik durumlarının iyi olmadığını belirterek, birkaç oyuncuyu ellerinden çıkarabileceklerini açıkladı. Caiazzo, Mevlüt Erdinç'in de 4,5 milyon euroya kadroya katıldığı geçtiğimiz sezonun transferlerini eleştirirken, "Tabanou'ya 5 milyon, Mevlüt'e 4,5 milyon ve Corgnet'e 3,5 milyon euro verdik. Pahalı bir transfer dönemi oldu, hatalarımızdan ders aldık