Yabancı kontenjanının 5+3'e düşmesinin ardından Türk futbolcular değer kazandı. Kadrosunda sözleşmesi bitecek ve kiralık sözleşmesi biterek takıma dönecek futbolcularla birlikte 10 tane yabancı futbolcusu bulunan Galatasaray’da teknik direktör Roberto Mancini, Süper Lig’in Türk yıldızlarına önem verdi.

Olcan Adın ve Gökhan Töre gibi isimlerle yakından ilgilendiği kulislerde konuşulan İtalyan hocanın aklındaki bir diğer isim ise, 2012-2013 sezonunda hiçbir lig maçında oynamayan sadece Balıkesirspor karşılaşmasında 27 dakika görev yapan Furkan Özçal…

Fatih Terim döneminde Kayserispor’dan bedelsiz olarak kadroya katılan 23 yaşındaki futbolcu, geçen sezon başında Tolunay Kafkas’ın talip olmasıyla Kardemir Karabükspor’a kiralanmıştı.

Kampa geliyor!

Roberto Mancini, kiralık sözleşmesi biterek takıma katılacak olan Furkan Özçal’ı sezon başındaki ilk kampın kadrosuna dahil edecek. Ancak Furkan, Karabükspor’da kalmak istiyor. Galatasaray’daki yoğun rotasyonda kendisine forma şansı bulamayacağını düşünen 23 yaşındaki futbolcuyu Karabükspor’un hocası Kafkas da bırakmak istemiyor.

Tolunay Kafkas ile Furkan Özçal arasındaki görüşmede ise “Eğer Galatasaray’da kalmazsan yine buraya gel. Sen yıldızlarımdan birisin” diyerek orta saha futbolcusuna moral verdi.

Fenerbahçe maçında 'Bu kim?' dedi!

Süper Lig’in 16. haftasında Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Roberto Mancini’nin gözüne çarpan Furkan için İtalyan hocanın yorumu “Şaka” olmuştu! Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Furkan için “Oyun zekası üst düzeyde” dedikten sonra “O zaten Galatasaray’ın futbolcusu” cevabını alınca, “Bu bir şaka galiba!” diyerek tepkisini göstermişti.

Fenerbahçe'yi alkışlamadılar!

Karşılaşma öncesinde Saracoğlu'nda güzel görüntüler yaşanırken, Karabükspor'da forma giyen eski Galatasaraylı Uğur Uçar ile bonservisi Galatasaray'da bulunan Furkan Özçal'ın alkışlamaması dikkatlerden kaçmadı.

AMKSpor