G.SARAY, Napoli maçı ile birlikte 2. kamp dönemine nokta koyarken oyuncuların sezon öncesindeki eksileri ve artıları da bir bir ortaya çıktı. Drogba ve Sneijder hırsları ve karakterleri ile kampın en etkili isimleri olurken yabancı kontenjanı nedeniyle yerli oyuncuların da hırsları gözden kaçmadı. İşte Slovenya kampının ardından sarı-kırmızılıların durumu:

KALECİLER

Muslera: Kalenin tek sahibi olduğunu açık şekilde bir kez daha gösterdi. Konfederasyon Kupası’nda olduğu için, Slovenya ilk kampıydı. Her zamanki gibi hazır olarak takıma katılan Muslera çok çalışmasının yanı sıra pozitif kişiliği ile de beğeni topladı.
Eray İŞCAN: Genç file bekçisi Muslera’dan sonra en hazır isim. Çalışkanlığı en büyük artısı. Taffarel’in de Eray için verdiği olumlu raporlar hazırlık maçlarında aldığı süreleri etkiliyor.
Aykut Erçetin: Sarı-kırmızılılar, bu sene kalede çok büyük aksilikler yaşamazsa sezonu sadece antrenmanlarla geçirir.
Ufuk Ceylan: Kendisine takım bulana kadar G.Saray’la idmanlara çıkmaya devam edecek.

SAVUNMA

Gökhan ZAN:  Kampta istekli ve çalışkandı. Yaşadığı sakatlık yüzünden takımdan uzak kaldı... 
RIera: Devşirme sol bek geçen sezonki performansına antrenmanlarda çok yaklaştı. Ancak Napoli maçında çok etkisizdi. 
Dany: Çok istekli olması performansındaki düşüşe engel olamıyor. Slovenya kampının belki de en çalışkanlarından biriydi ama Napoli maçında yaptığı hatalar da göz ardı edilecek cinsten değil. 
Chedjou: Stopere kaliteli, tecrübeli ve toparlayıcı isim katmak için büyük umutlarla alınan Chedjou, etkisini gösteremedi. Emirates’te patlama yapamazsa forma yerlilere gider.
Hakan Balta: Geçen sezon formayı Riera’ya kaptıran Hakan geri almak için hiçbir çaba sarf etmiyor. Bu da Riera’yı banko konumuna getiriyor. G.Saray’da Hakan Balta’nın formu belki de sol beki forma savaşı olmayan tek pozisyon haline getiriyor.
Semih Kaya: Gözünde yaşadığı problem nedeniyle İngiltere kampını kaçıran genç yıldız Slovenya kampında açığını kapatmak için çok çalıştı. Daha fizik ve kondisyon olarak arkadaşlarının gerisinde olduğu için de hazırlık maçında forma giyemedi. Ancak Dany ve Chedjou’nun formu göz önüne alındığında formaya en yakın isim.
Eboue: Kampın en çalışkanlarındandı. Antrenmanlardaki performansını Napoli maçına yansıtamamış olsa da isteği, arzusu yeni sezon öncesi teknik heyete umut verdi.
Sabri: Yıllardır aynı Sabri. Ne uzuyor ne kısalıyor. Eboue’yi kesmek gibi bir ihtimali olmasa da onun oynamadığı maçlarda forma giyer.

ORTA SAHA

Melo: Slovenya kampıyla sezonu açan Brezilyalı, beklenenden daha hazır gelse de eksikleri olduğu açık. Napoli maçında 4-1-2-1-2 sisteminde en kilit rollerden birinde oynadığı için yaptığı hatalar çok göze battı.
Hamit: Belindeki sakatlık yüzünden tedavi gördü. İstekli olmasına deneme bonusu karşın eski gücü ve kondisyonundan uzak kaldı. 
Ceyhun: İngiltere kampının verileri en yüksek çıkan ismiydi Ceyhun. Slovenya’da kendini fazla gösteremedi. 
Selçuk İnan: Selçuk gibi bir oyuncuyu kampla değerlendirmek ayıp olur. Lig başladığında G.Saray’ın en hazır ismi olur.
SneIjder: İngiltere kampından sonra Slovenya’da da yıldızlaştı. Wesley, topsuz alandaki hırsıyla da artık ön plana çıkıyor. 
Erman Kılıç: Slovenya kampındaki hazırlık maçında Fatih Terim’in onu sol bekte denemesi Riera’ya devşirme bir alternatif hazırladığının sinyallerini verdi.
Yekta: Kampta kendisinin yeteri kadar gösteremeyen Yekta için forma gerçekten artık aslanın ağzında değil midesinde.
Engin Baytar: Geçen sezonu pas geçen Engin, üzerindeki pası atmaya çalışıyor. 1 sezonluk maç eksikliği kolay kolay geçmez. İsteği ile açıklarını kapatıyor.
Emre Çolak: En büyük eksiği fiziği. Bunu kapatmak için gayret gösteriyor. Yabancı sınırı göz önüne alındığında kendini hep hazır tutmalı.
Amrabat: Performansı inişli-çıkışlı. İyi olduğu zaman bile saman alevi gibi 10 dakikada yangına dönüyor sonra kayboluyor. Bu kamp boyunca böyle oldu. Bunu Napoli maçında da gördük. Oyuna girdi çok güzel bir gole imza attı ancak sonra maç bitene kadar kayboldu. 
Kazım: İyi bir Kazım her takıma lazım. Fazla kiloları ile dikkat çekmişti ancak bunlardan hızla kurtuluyor. Antrenmanlardaki çizgisini maçlara yansıtabilirse forma savaşına girer.

FORVETLER

Elmander: Kampta var olduğunu ben de kamp raporu yazarken fark ettim! Herhalde nereye gideceğini düşünüyor. 
Drogba: 35 yaşında olduğuna inanmak imkânsız. Sanki kendini kanıtlamaya çalışıyormuş gibi istekli. Durmaksızın çalışıyor yetmiyor antrenmanlardan sonra bireysel olarak devam ediyor. Ayrıca neşesi ve enerjisiyle herkesi olumlu olarak etkiliyor.
Burak: Kamp boyunca kayıpları oynadı. Geçen sezonki Burak’tan eser yoktu. Sanki kendi kampta aklı başka yerdeydi. Emirates Kupası’nda acil bir patlama yapması şart.
Umut: Her zamanki gibi Umut Bulut. Çok koşan, pres yapan görüntüsünü yine sergiledi.

YALIMCAN SARPYEL