Osman Şenher, derbiyi değerlendirirken Ryan Donk hakkında ilginç ifadeler kullandı. Şenher ayrıca bu takımın misyonunu tamamladığını ve para edilecek oyuncuların satılması gerektiğini söyledi.

Osman Şenher, taraftarın da tepkisini alan Ryan Donk hakkında ilginç ifadeler kullanırken, Galatasaray'ın Sinan Gümüş'lere ihtiyacı olduğunu söyledi.

İşte Osman Şenher'in maç yazısı;

''TT Arena’da 27 bin Galatasaray taraftarı, takımı ligi beşinci bitirsin diye o kadar güçlü tezahürat yaptı ki, ilk yarı bu baskıyla sahada limitlerini zorlayan bir Cim Bom vardı. Zaman zaman Beşiktaş’tan daha iyi oynadılar. Gol pozisyonuna da girdiler ama değerlendiremediler. Burada en büyük faktör Beşiktaş’ın santrforu Gomez, Galatasaray’ın santrforu ise Sabri Sarıoğlu idi. Tek santrfor Umut Bulut ise kulübede.

Siyah-beyazlılar gol atıyor, teknik direktör Riekerink Umut’u oyuna alayım, hiç olmazsa bu maçı kaybetmeyeyim diye düşünmüyor. Son 10 dakikada bu oyuncuyu oyuna dahil etse de atı alan Üsküdar’ı geçmişti, geç kaldı. Galatasaray’ın bu mağlubiyetten sonra ligi ilk 5’te bitirmesi mucize gibi bir şey. Avrupa’daki cezanın bitmesi için Fenerbahçe’yi Ziraat Türkiye Kupası’nda yenmesi lazım. Bu futbolcularla bunun da gerçekleşmesi çok zor. Artık mevcut kadronun bu büyük kulübe verebileceği hiçbir şey kalmamıştır. Para edenlerin hepsinin satılması gerekir.

Oyuna bakıyorsun Sneijder çıkıyor, Donk giriyor. Ben bu oyuncunun futbolcu olduğuna bile inanmıyorum. Her ayağına top değdiğinde tribünlerden ıslık sesleri yükseliyor. Düşünebiliyor musunuz, sarı-kırmızılılarda bir futbolcuya tribünler inanmıyor. Gomez’in golünde Donk’un yanından geçiyorlar, Linnes’in yanından geçiyorlar, Hakan Balta Gomez’in arkasında duruyor, şaka gibi bir şey. Sonuçta Alman forvet topla buluşup, takımını galip duruma geçiriyor.

Takımın kaptanı Selçuk İnan. Kaptan demek ne demek? Takımını hırslandıracak, derleyecek, toparlayacak... Bu takımın kaptanlığını o değil Sneijder yapıyor. O da sakatlıktan yeni çıktı, 73 dakika oynayabildi. Emre Çolak’ın oynadığı futbol sizi kandırmasın. Galatasaray’dan gönderilir miyim diye bir iki maçta gayret gösteriyor. Sinan Gümüş o kadar güzel kendisine gol pası verdi ki, Emre Tolga’yla karşı karşıya bu golü atamadı. Galatasaray’ın geleceğinde Emre Çolak’lara değil, Sinan Gümüş’lere ihtiyaç var.

Beşiktaş’a gelince... Rakibin ilk yarıdaki agresif futbolu dengeleri bozmasına rağmen, bilhassa ikinci yarı sahaya daha sağlam basan, daha çok gol pozisyonuna giren bir siyah-beyazlı ekip vardı. Muslera kalesinde devleşmese skoru daha önce yakalayabilirlerdi.''