Usta yorumcu Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinde Bilal Meşe ile yaptığı soru-cevap bölümünde G.Saray ve gündemi ile alakalı şunları söyledi...

"Başkan Dursun Özbek’in krizi yönetme konusunda eksikleri mi var?

Özbek’in yönetimini ve profesyonel kadrolarını çok da kontrol altında tuttuğunu düşünmüyorum. Sanki başkana rağmen işler yapılıyor, başkana rağmen gelişmeler oluyor. Her kafadan bir ses çıkarsa orada düzeni kuramazsınız. Herkes sorumluluğunun ve görev tanımlamasının sınırları içinde kalmak zorunda... Galatasaray’da bunun ciddi anlamda eksik olduğu çok açık hissediliyor.

Takımda futbolcuya dayalı bir düzen bulunduğu gerçeğini kabul ediyor musunuz?

Hiç şüphen olmasın... Sadece Cim-Bom’da değil, Türkiye’de çoğu kulüpte futbolcuya dayalı bir düzen var. Sıkça okuyoruz ve duyuyoruz, Galatasaray’da sanki her işe Sneijder müdahil gibi... Kendisi bunu yalanlıyor ama dışarıdan algı böyle... Ayrıca bazı oyunculara özel davranırsanız, ayrıcalık tanırsanız, bu da diğer futbolcuların tepkisine neden olur... Çok inandığım, çok yakın bir arkadaşım anlattı. Galatasaraylı üç futbolcu avuç içi kadar, ufacık bir gece kulübünde oturuyormuş. O ufacık gece kulübünde saatlerce oturmalarına rağmen birbirlerine selam bile vermemişler. Birbirinden bu kadar kopuk futbolculardan kurulu bir takımdan başarı bekleyemezsiniz.

 Mustafa Denizli gibi bir tecrübe bile başarılı olamadığına göre nasıl bir teknik direktör gelmeli?

Kim gelirse gelsin, Galatasaray için bir şey değişmez. Üç ayda bir teknik direktör kurban edilerek gerçekleri ve yanlışları bir yere kadar saklarsınız. Galatasaray sorunu, sadece teknik direktörle ilgili olmaktan çıkarıp çemberi genişletmeli... Yönetime bakmalı, Florya’ya bakmalı, futbolcu ilişkilerine bakmalı... Hep söylerim, Florya düzelmeden sahadaki Galatasaray düzelmez... Mancini geldi, Prandelli geldi, üç kupalı Hamza Hoca geldi gitti, üç ayda Mustafa Denizli gitti... Hep mi hocalar suçlu? Galatasaray Yönetimi hocalarını göndererek günü kurtarıyor ama sorunlar dağ gibi büyüyor. Teşhis yanlış, o zaman tedavi yapamazsınız. Hastalık hocalarda değil... Hastalık başka yerlerde..."