Mustafa Denizli ile yollar ayrıldıktan sonra Orhan Atik’le devam eden Galatasaray’da, yeni teknik direktör arayışları sessiz sedasız devam ediyor. Şu an için yabancı teknik adamlar ön planda gibi görünse de, takım içinden farklı yönde bir istek geldi. Başta Selçuk, Umut ve Olcan gibi isimlerin, bir dönem birlikte çalıştıkları ve yıldızlarını parlatan Ersun Yanal’ı Galatasaray’ın başında görmek istedikleri belirlendi. Hatta oyuncular bu isteklerini başkan Dursun Özbek’in kardeşi Mehmet Özbek’le de paylaştılar. 

3 tip hoca talebi var

Yönetimde ise ciddi fikir ayrılıkları mevcut. İdarecilerin, genç ve gelecek vaat eden yabancı teknik direktör; tecrübeli disiplinli yabancı teknik direktör veya yerli futbolcularla yabancıları daha iyi kaynaştıracak bir Türk teknik direktör gibi üç ayrı başlıkta görüş belirttikleri ifade ediliyor. 

Şimdi formül aranıyor

Yönetimin Ersun Yanal konusundaki bir diğer sıkıntısı, daha önceden yapılan bir açıklama nedeniyle ellerin kolların bağlanmış olması. Hamza Hamzaoğlu’nun görevine son verildikten sonra adı adaylar arasında geçen Yanal için resmi internet sitesinden, “Ersun Yanal ismi hiçbir zaman Galatasaray’ın gündeminde olmamıştır ve olmayacaktır” gibi çok keskin bir ifade kullanılmıştı. Yönetim içinde bu açıklamanın nasıl yumuşatılacağı ve Yanal’la görüşmelere geçileceği konusunda tartışmalar yaşanıyor.