Maçı değerlendiren Mancini, "Öncelikle gol yemediğimiz için mutluyum. 10 maçlık periyottan sonra yemedik, mutluyum. Maça iyi başlayan bir G.Saray var. Ondan sonra ne yazık ki ciddiyetsiz oynadık. Bunun olmaması gerekirdi. Sistemler değişebilir, farklı sistemlerle oynayabilirsiniz ama önemli olan mentalite. Önemli olan oynayanların mantalitesi.

Taraftarlarımız mükemmeldi her zamanki gibi. Mutlu olmadıkları zaman bunu dile getiriyorlar bu da normal çünkü takımla yaşayan bir taraftar grubumuz var. Tabiki Galatasaray takımının maça bakışı üst seviyedeydi ve 5 dakikada 2 gol bulduk ve bu da işimizi kolaylaştırdı. Bu umarım Salı gününe yansır çünkü Salı günü zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

İtalyan teknik adam maç sonrasında basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

"Futbolculara yemek ısmarlayacağız"

Farklı bir taktik anlayışla saha çıktıklarını belirten İtalyan hoca, "Gol yemedik. Futbolculara bu yüzden bir yemek ısmarlayacağız. Tabii burada sistemlerden çok sahaya çıkan oyuncuların mantelitesi önemli. Uzun süredir gol yiyen bir takım vardı ortada bu bizim için zordu tabii ki. Başka maçlarda da bu sistemle oynayabilir miyiz, şimdiden bilemiyorum."

Futbolcularımız sürekli birbiriyle konuşuyor. Herkes gibi onların da hata yapmaları muhtemel. Hepsi çok iyi çocuklar... Her maçı farklı değerlendirmemiz gerekiyor. Burada oynanacak futbolla Juventus maçındaki futbolu karşılaştırmak doğru olmayacaktır. Taraftarımız stadı full dolduracaktır vs. Çok doğru olduğunu düşünmüyorum Juventus maçında oynanacak oyunla bu maçtaki oyunu." şeklinde konuştu.

Juventus maçına değinen Mancini, "Juventus'a karşı mutlaka tekrardan bakma şansımız olacak. Baktığımız zaman sistemlerde sayılara takılmamak gerekir. Üç aşağı beş yukarı sistemler birbirine benzer zaten. İyi hazırlanmadıysa futbolcular 12-13 kişi de oynasa bir takım kaybedersiniz. Sistemlerden çok futbolcuların mantelitesi önemlidir bir takımda." dedi.

Burak için Messi benzetmesi

"Burak büyük bir potansiyele sahip. Elindekiyle yetinmemesi gerek. Daha iyi şeyler yapabilir. Burada attığı gollere yetinmemesi gerekiyor. Böyle yaptığı zaman bu mantelite ile devam ederse onun için daha iyi olacaktır. Messi'ye bakın, bir golle yetinmiyor. Burak'ın da var olanla yetinmemesi gerekiyor."



Ceyhun yorumu

Sıkça forma verdiği Ceyhun Gülselam hakkında da yorumda bulunan Roberto Mancini, "Ceyhun çok genç ve iyi bir arkadaşımız. Devamlı çalışan ve ciddi şeklide anlatılanları dinleyen bir arkadaşımız. Defansif de orta saha da oynayabilir. En önemlisi yaklaşımı çok iyi olan bir arkadaşımız." sözlerini kullandı.