Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, "Kadıköy'de 17 senelik bir gelenek var ve bu gelenek devam edecek" sözleri dün antrenmandan sonra Florya'daki kulüp yetkilileri ve yöneticiler tarafından kelime kelime teknik heyet ile oyunculara aktarıldı. Sarı-kırmızılılar, Aziz Yıldırım'ın sözlerini derbi karşılaşması öncesinde motivasyon unsuru olarak kullandı.

Aziz Yıldırım'ın kendilerini küçümsediğini ileri süren sarı-kırmızıların, oyuncularla yapılan toplantıda, "Galatasaray'ın büyüklüğünün herkes farkında olsun. Ezeli rakibimizin başkanın bu sözlerini iyi okuyun ve anlayın. Galatasaray'a yakışan mücadeleyi gösterin ve bu açıklamaya karşı yanıtınızı sahada onurlu mücadelenizle gösterin. Kadıköy'de yeni bir sayfa açarak hem bu şansızlığımızı kıracağız hem de şampiyonluk için yarışın içinde olduğumuz mesajını vereceğiz" ifadelerini kullandığı belirtildi.

"Bu sözleri aklınızdan hiç çıkarmayın"

Bugüne kadar futbolcularıyla hep sıcak ilişkiler kuran Teknik Direktör Jan-Olde Riekerink'in ise "Galatasaray'ın ne denli büyük bir marka olduğunu gelmeden önce de biliyordum. Burada tahmin ettiğimden daha büyük kulüp gördüm. Sizler de bunun kıymetini bilin. Önümüzde çok önemli bir derbi var. Bu maçı kazanmanızı çok istiyorum. Bunu kendim için değil, bizden galibiyet bekleyen milyonlarca taraftarımız için istiyorum. İşte görüyorsunuz bize karşı kullanılan ifadeler hiç şık değil. Bu sözleri aklınızdan çıkarmayın" diye konuştuğu aktarıldı.