Futbolcularımız Sinan Gümüş, Lukas Podolski, Jose Rodriguez ve Yasin Öztekin UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yarın oynanacak olan Atletico Madrid maçı öncesi GSTV’de yayınlanan "Devler Arenası" programına özel açıklamalarda bulundu.

Sinan Gümüş’ün Atletico Madrid maçı değerlendirmesi şöyle:

“Tabii ki grup kolay bir grup değil. Her takım iyi bir takım çünkü onlar da Şampiyonlar Ligi'ne katıldılar. Biz de grubu geçmek istiyoruz, kendimize tabii ki güveniyoruz. Çünkü biz Galatasaray’ız! Şampiyonlar Ligi'nde çok başarılı bir takım olabileceğimizi düşünüyorum. İlk maç da A. Madrid. A.Madrid de iyi bir takım ama biz kendi sahamızda kendi stadımızda oynuyoruz. Bu maçı da tabii ki kazanmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçı kazanmak çok önemli çünkü diğer maçlara daha iyi bir motivasyonla gideriz.

Heyecan var tabii ki. Şampiyonlar Ligi'nde her oyuncu oynamak ister, hoca da bana bu şansı verirse çok güzel olur. Küçükken Şampiyonlar Ligi'ni televizyondan seyrediyorduk. İnşallah A.Madrid maçı, Benfica maçı, Astana maçı hoca bana şans verirse çok gurur verici bir durum olabilir. Taraftar stada gelirse ve stat dolu olursa bence taraftarla birlikte güzel bir maç seyredebiliriz. Çünkü taraftar bizim için çok önemli ve motivasyon anlamında bizim için 12. Adam. Bize 90 dakikaya kadar yardım edebilirler ve bence A.Madrid de bizim taraftarımızı görünce bence biraz korkabilir. Bu da bizim için daha bir şans daha bir güç verebilecek duruma getirebilir. Bu yüzden bu maça herkes gelsin ve bize yardımcı olsun. En önemlisi şimdi grup. Grubu tabii ki geçmek istiyoruz, onu başarırsak bence biz de kaliteli bir takımız. Ondan sonra zaten 2 maç var, o 2 maçı da kazanmamız lazım. Yüzde yüz mücadele edeceğimize inanıyorum. O yüzden en önemlisi şuan grup. Sonrasında çeyrek final veya yarı final de olursa ne güzel olur”

Yasin Öztekin’in Atletico Madrid maçı değerlendirmesi şöyle:

"Tabii ki grubumuz bence iyi bir gruba geldik. Bütün takımlar tabii ki zor ama daha da zor takımlar vardı. Barcelona gibi Bayern Münih gibi bu gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Geçen sene iyi geçmese de bu sene hedeflerimiz büyük Şampiyonlar Ligi'nde her maça 3 puan için çıkmak istiyoruz. Dediğim gibi çok zor maçlar ama elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Tabii ki A.Madrid son yıllarda Avrupa’da başarılı bir takım, takım oyununu çok iyi oynayan bir takım.  Ama dediğim gibi istediğimiz bir takımdı. Benim de istediğim bir takımdı. O yüzden, biz elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Takım olarak iyi oynamak istiyoruz, birlikte oynamak istiyoruz. İnşallah Salı günü onlara karşı hem seyircilerimizle beraber, hem de takım olarak iyi mücadele edip 3 puanı almak istiyoruz"

Alman yıldız Lukas Podolski’nin Atletico Madrid maçı değerlendirmesi şöyle:

“Şampiyonlar Ligi’nde her oynayan takım burada oynamayı hak etmiştir. Buraya hakkederek gelmiştir. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan her takım da iyi ve güçlüdür. Biz de yarın kendi taraftarımız önünde en iyisini yapmaya çalışacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Umuyorum iyi bir sonuçla maçı bitireceğiz. Rakibimiz Atletico Madrid çok iyi bir takım. Çok güçlü bir takım, dolayısıyla onlara karşı çok dikkatli olmalıyız.

Kendi sahamızda ve kendi evimizde oynuyoruz. Daha önce ben Arsenal'de burada oynamıştım. Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray’a karşı o maçta da mükemmel bir atmosfer vardı. Bunun yanı sıra ilk Şampiyonlar Ligi maçımız olacak. İlk Şampiyonlar Ligi maçı olacağı için tribünlerin tamamen dolacağını düşünüyorum. Taraftarımız tabii ki de bizi çok fazla destekleyecek. Taraftarımız belki de yarın en ön planda yer alacak. Bundan önce bizim takım olarak taraftarlara bir sinyal vermemiz lazım ki taraftarların bize karşı olan desteği daha da fazla artsın. Dolayısıyla biz sahada savaştığımızı, elimizden gelenin hepsini yaptığımızı maçta göstermemiz lazım ki, taraftarımız da bize bu desteği sağlasın”

Jose Rodriguez Atletico Madrid Maçını Değerlendirdi

İspanyol milli oyuncunun Atletico Madrid maçı değerlendirmesi şöyle:

"Tabii ki çok güçlü bir gruba düştük aslında. Diğer gruplara bakıldığında belki biraz daha avantajlı gruba düştük gibi anlaşılabilir ama ne olursa olsun güçlü bir grup. Atletico Madrid grupta favori. Bence Benfica ile gruptan çıkmak için çekişeceğiz gibi düşünüyorum.

Atletico Madrid gerçekten çok kaliteli bir takım. İspanya’nın en iyi takımlarından bir tanesi. Kesinlikle oyunun içinde devamlı konsantre olmamız gerekiyor. Özellikle ligde yaptığımız hataları onlara karşı tekrarlamamamız gerekiyor.

Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bir futbolcu için tabii ki çok önemli bir rüya. Benim Galatasaray’ı seçmemdeki en büyük sebeplerden biri Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor olmasıydı. Sneijder, Podolski, Selçuk, Muslera gibi çok kaliteli oyuncuların olmasının da katkısı oldu. Burada olmamım en önemli sebeplerinden biri de Şampiyonlar Ligi havasını tekrar soluyabilmekti.

Taraftara her maçta ihtiyacımız var ama özellikle Şampiyonlar Ligi’nde, bu tip üst düzey, kaliteli maçlarda daha çok ihtiyacımız var. Kesinlikle sahaya geldikleri ilk dakikadan itibaren, hem bizim hem rakip takımın sahaya çıktığı ilk dakikadan, ısınmadan itibaren onu hissettirmemiz gerekiyor. Maçta son dakikaya kadar bizim arkamızda olmaları gerekiyor. Top rakipteyken zaten yapıyorlar. Şampiyonlar Ligi’nde daha da fazla yapmaları lazım. Islıklarla, gürültülerle rakip takımı boğmamız gerekiyor. Bu yüzden onlara çok ihtiyacımız var"