Özellikle eski yönetim tarafından transfer edilen yabancı oyunculara alacaklarının ödenmemesi nedeniyle Orduspor'un FIFA'lık olduğunu ifade eden Pamuk, "Şu anda Orduspor'un FIFA'da devam eden ve sonuçlanması beklenen 24 dava dosyası var. Bu dosyaların tamamı eski yabancı oyuncularla alakalı. Eski yabancı oyuncular kulüpten paralarını alamadığı için FIFA'ya başvurmuş durumda" dedi.

Pamuk, FIFA'da görüşülen 24 dava dosyasının Orduspor'a olan maliyetinin ise yaklaşık 20 milyon lira olduğunu kaydederek, "Maalesef bu davalar ve bu borçlar Orduspor'un belini büküyor. Önümüzü görmemize engel oluyor. Keşke bu borçlar zamanında ödenseydi ve Orduspor bu durumlara düşmeseydi" diye konuştu.

Galatasaray Kulübüne Bogdan Stancu transferi nedeniyle yaklaşık 7 milyon lira borcun bulunduğunu belirten Pamuk, "En büyük borcun birisi de Stancu transferinden dolayı Galatasaray Kulübüne bulunmakta" ifadesini kullandı.

JEST YAPILMIŞTI

Galatasaray Kulübü, geçen sezonlarda gerçekleşen Stancu ve Culio transferinden borcu bulunan ve TFF'den ceza alma ihtimali bulunan Orduspor'un borcunu uzun vadeye yayarak büyük bir jest yapmıştı

UEFA’nın belirlediği 'Ekonomik Fair Play' çerçevesinde daha önce büyük sıkıntılar yaşayan Galatasaray, geçen yıllarda Orduspor’a gerçekleşen Stancu ve Culio transferinden kalan 2 milyon 175 bin Euro alacağını Karadeniz kulübüne yardımcı olmak için, borcu uzun vadeye yaydı. Orduspor da, buna karşılık borçsuzluk belgesini TFF'ye teslim etti.

Karadeniz ekibinin, Stancu ve Culio'nun transferi için sarı-kırmızılılara halen 2 milyon 175 bin Euro tutarında gecikmiş ödemesinin bulunduğu ve bu parayı mali sıkıntıdan dolayı ödeyemediği öğrenildi. Konuyla ilgili dosya, geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in önüne geldi. Özbek'in, Galatasaray'ın ekonomik koşullarını göz önünde bulundurup katı bir tutum sergileyerek parayı tahsil etme yoluna gitmek yerine, Orduspor'a yardım eli uzattığı kaydedildi.

Cim-Bom, tahsil edemediği borç için Karadeniz kulübüne ağır bir yaptırım getirmek yerine, 2 milyon 175 bin euroluk transfer alacağını uzun bir vadeye yayma kararı aldı.