Kiralık oyuncular Umut ve Melo’nun bonservisini alan, Chedjou ile Erman’ı kadrosuna katan Galatasaray Süper Lig’in en tecrübeli takımı konumunda. Sarı-kırmızılıların mevcut kadrosunun yaş ortalaması 27’nin üzerinde.

İdeal ilk 11’de Semih Kaya’nın dışında 1990 üzeri doğumlu oyuncu yok! Kaleci Muslera 27, maestro Selçuk İnan 28, kral Deneme Bonusu Veren Siteler Burak 28, takımın beyni Sneijder 29 yaşında… Fatih Terim’in bankolarından Eboue, Melo ve Hamit 30’unu devirdi. Galatasaray’ın saha içi lideri Didier Drogba da 35’ini bitirdi.

Takımını gençleştirmek isteyen Terim, 1994 doğumlu Emre Can ve Bruma ile 1993’lü Ali Adnan gibi genç oyuncuların transferinde ısrarcı. Sol bek Ali Adnan, joker Emre Can ve hücum oyuncusu Bruma için sarı-kırmızılı yönetim tam 15 milyon euroyu gözden çıkardı.

EMRE ‘CAN’ ATIYOR

Alman devinde forma şansı azalan Emre Can, Cimbom’un teklifine olumlu
yaklaştı. Sarı-kırmızılı yönetim düğmeye bastı ve Bayern Münih’e dört koldan baskı başladı.

İki sezondur ligde mutlu sona ulaşan Galatasaray artık bugünü değil yarını düşünüyor ve transfer stratejisi şekilleniyor. Geçmiş yılların aksine bu transfer döneminde az ama öz takviye yapan sarı-kırmızılılar, genç futbolcuları bir bir gözüne kestirdi. FIFA U20 Dünya Kupası’nın yıldızlarından Portekizli Bruma ve Iraklı Ali Adnan Kadhim’in ardından 19 yaşında Bayern Münih ile kaldırmadığı kupa kalmayan Emre Can gündeme geldi…

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇİYOR

TFF’nin yabancı sınırında geri adım atmaması, Emre’yi transferde liste başı yaptı. Cimbom düğmeye bastı, Fatih Terim meslektaşı Guardiola’yı, sarı-kırmızılı yöneticiler 19 yaşındaki Türk asıllı oyuncuyu markaja aldı. Görüşmeler olumlu seyrediyor çünkü Emre Can gelmeye sıcak bakıyor.

GÜLE GÜLE BAYERN MÜNİH!

Bayern Münih ile 1 yıl kalan sözleşmesini uzatmayan genç orta saha oyuncusunun Alman devindeki günleri artık sayılı. Galatasaray cüzi bir bonservis bedeli karşılığında transferi bitirmeye kararlı. 1994’lü Emre Can, orta sahada defansif rol üstleniyor ve yeri geldiğinde stopere geçebiliyor.

AMK