Galatasaray'dan kiralık olarak Real Betis forması giyen Ryan Donk, İspanyol ekibinde teknik direktör değişimi ile süre bulmaya başladı.

Bu sezon minimum 20 maçta 45 dakika süre alması durumunda Betis'in 1.538.750 Euro bedelle kadroya katma yükümlülüğü bulunan Donk'un süre alması Galatasaray cephesini de sevindirdi. Teknik direktörlüğe Victor Sanchez'in gelmesine kadar 45 dakikayı bir kez tamamlayan Donk, Sanchez ile 2 maçta 90 dakika forma buldu.

DONK: "11'E GİRMEKTE ZORLANIYORDUM"

Yeni hocası Victor Sanchez ile birlikte forma şansı bulmaya başlayan Donk, takımdaki yeni rolünden memnun olduğunu belirtirken; "8 haftadır buradaydım ve ilk 11'e girmekte zorlanıyordum. Her oyuncu oynamak ister. Aynı zamanda oynadığım ilk maçta kazanmamız da güzeldi" ifadelerini kullandı.

Sanchez ile birlikte sistemlerinin de değiştiğini kaydeden Hollandalı oyuncu, "İlk gün bizimle konuştu, oyuncularla tanıştı ve bizi neyin beklediğini açıkça anlatarak, ne yapmamız gerektiğini söyledi. Bireysel olarak bize direktifler verdi. İlk maçta 2 gol attık ve gol de yemedik, yani işler iyi gitti" dedi.

"FİZİKSEL ÜSTÜNLÜĞÜMDEN DOLAYI..."

Kendisinden istenileni de anlatan tecrübeli isim, "Bana takımın dengesini kurmamı söyledi. Fiziksel üstünlüğümden dolayı, takıma birçok katkıda bulunabilirim. Hocam ile çok konuştuk, çünkü önce İspanyolca anlattı, sonra bana İngilizce çevrildi bunlar. Biraz süre aldı ama, ne istediğini anlamayı başardım" diye konuştu.

Orta sahadaki partneri Petros'u öven Donk, "Bizim en güçlü orta saha oyuncumuz. Ben defansif olarak görev alabilirim ki, zaten bir defans oyuncusuyum, o da daha çok yaratıcılık üzerine hamleler yaparak, hücum organizasyonları geliştirebilir" yorumunu yaptı.

"AKTİF BİR OYUNCU OLMAYI SEVİYORUM"

Donk ayrıca, defansta değil orta sahada oynamayı tercih ettiğini kaydederken, "Çünkü topla fazla temas etmeyi ve takımın aktif bir oyuncusu olmayı seviyorum" dedi ve sözlerini noktaladı.

Betis, Ryan Donk'un 11'e yerleştiği ilk maçta Las Palmas'ı 2-0 mağlup ederken, Eibar'a ise 3-1 mağlup oldu. Sezon sonuna kadar Betis ile kiralık kontratı bulunan Ryan Donk, bu sezon 4 maçta 255 dakika süre aldı ve ağları sarsamadı.