Galatasaray Spor Kulübü, tesisleşme anlamında Anadolu yakasının 70 yıllık spor geçmişi olan Taç Spor Kulübü Derneği ile güçlü temellere dayanan sportif ve sosyal iş birliği gerçekleştirdi.

Galatasaraylı yöneticiler, Ataşehir'de faaliyetlerini sürdüren Taç Spor Tesisleri'ni gezdi. Tesis gezisine Başkan Duygun Yarsuvat'ın dışında 2. Başkan Prof.Dr. Hamdi Yasaman, Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ve Dursun Özbek ile Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst katıldı.

Galatasaray, Taçspor Tesisleri'nin cazibesini ve prestijini artırmak ve sportif fonksiyonları güçlendirmek amacıyla belli bir süre içerisinde amatör şubelerinin çoğunun antrenman sahalarını kamp merkezileri ve spor tesislerini Taçspor Tesisleri'nde toplama kararı aldı.

Yaklaşık 40 dönümlük arazi üzerine kurulmuş tesise İlişkin bilgiler şöyle;

- 2000 seyirci kapasiteli uluslararası final müsabakalarında uygun dizayn edilmiş merkez kortuna yanı sıra 7'si kapalı, 6' sı açık olmak üzere 13 adet aydınlatmalı ve ısıtmalı tenis kortu
- Yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzları
- Fitness merkezi
- 700 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu
- Halı saha
- Sauna
- Grup egzersizlerinin yapıldığı stüdyolar
- Türk Hamamı
- Buhar-Maske ve terapi odaları

Ayrıca Sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bu alanlar dışında kulüpte açık - kapalı restaurant, bar, çocuk kulübü, otopark gibi bölümler de mevcut.