Galatasaray Atletico Madrid maçı ne zaman, saat kaçta? Galatasaray Soma'da yaşanan facia'da hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım amacıyla Atletico Madrid ile karşılaşacak. Galatasaray Atletico Madrid maçı hangi tarihte?

Galatasaray Atletico Madrid maçı hangi tarihte? Galatasaray Atletico Madrid yardım maçı ne zaman oynayanacak?

Galatasaray, Soma'daki maden faciasının ardından kurbanların yakınlarına yardım amacıyla İspanya'nın Milli oyuncumuz Arda Turan'ında forma giydiği Atletico Madrid takımıyla Ağustosta özel maç yapacak.

Ağustos ayında yapılacak bu özel maçın tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Soma'da hepimizin yüreğini dağlayan maden kazasının ardından Galatasaray Kulübü, kurbanların yakınlarıyla dayanışma için adımlar atmaya devam ediyor. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, Galatasaray camiasının yardımlarını ulaştırmak ve taziye ziyaretleri için Soma'ya gitmesinden sonra, kurbanların yakınlarına yardım amacıyla Atletico Madrid’le özel bir maç yapılması konusunda bugün anlaşmaya varıldı" denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Galatasarayımızın İspanya'daki elçisi Arda Turan'ın takımıyla ağustos başında yapılacak karşılaşmanın tüm geliri, kaza kurbanlarının yakınlarına bağış olarak aktarılacak. On yıl Ali Sami Yen'in kapalı tribününde asılı kalan pankarttan bize selam yollayan 'Soma kömür diyarı'nın emekçilerine camiamızın ve ülkemizin vefa borcunu ödemeye devam edeceğiz. Kömür karası değil, yürek yarası içimizdeki… O yaranın bir nebze olsun iyileşmesine katkıda bulunmak boynumuzun borcudur."

Kayseri Erciyes maçı ücretleri..

Galatasaraylı futbolcular, maç başı ücretlerini hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlama kararı aldı

Galatasaraylı futbolcular, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Kayseri Erciyesspor ile yapacakları karşılaşmanın maç başı ücretlerini Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlama kararı aldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bugün yapılan antrenmanın ardından toplanan sarı-kırmızılı futbolcuların, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasında alacakları maç başı ücretlerini, maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderme kararı aldığı bildirildi. 

Bölgeye yardım malzemesi gönderen Galatasaray Kulübü, futbol takımının yapacağı ilk hazırlık maçının hasılatını da Soma faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlayacak.

İspanya Futbol Federasyonu izin verirse

Atletico Madrid Kulübü, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerinin anılması için RFEF'e başvurdu.

Atletico Madrid'in, Barcelona maçında siyah bant takılması, madencileri anan bir pankartın açılması ya da Soma'ya atıf yapan tişörtler giyilmesi gibi olasılıklar üzerinde durduğu öğrenildi.

RFEF'nin vereceği izine göre hareket edeceklerini söyleyen Atletico Madrid Kulübü yetkilileri, takımlarında oynayan milli futbolu Arda Turan'ın Barcelona maçına her durumda siyah bant takarak çıkacağını ifade etti.

La Liga'da şampiyonluğun belirleneceği maç, Nou Camp Stadı'nda 17 Mayıs Cumartesi günü TSİ 19.00'da başlayacak.