Olympique Marsilya kulübünün izleme ve transfer komitesinde yer alan FIFA Menajeri Mithat Halis, "Galatasaray'ın yaz döneminde Marsilyalı Ayew yerine Pandev'i tercih ettiğini; ancak Napoli'nin Pandev artı 4 milyon euro karşılığında Marsilya'ya tam 6 ay boyunca ısrarla teklifte bulunduğunu söyledi.

Radyospor'da canlı yayın konuğu olan Halis, "Napoli, Marsilya'ya Andre Ayew için Pandev verip üstüne de 4 milyon euro ödemeyi kabul etmişti. Marsilya başkanı kabul etmedi. 'Doğru dürüst oynamayan bir adamı alamam. Zamanı geçmiş bir oyuncu' dedi. Önceki sezon Avrupa kupalarında karşı karşıya gelmişlerdi. Ayew'i iyi tanıyorlardı; sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı. Normalde değeri 15 milyon euro idi. Ama sözleşmesi bittiği için avantajlı bir paraya alınabilirdi. Genç ve dinamik bir oyuncu, sürekliliği olan, sık sık sakatlanmayan bir oyuncuydu.

Kendisi de yıllık 2 milyon euro istiyordu. Transferin son bölümünde Galatasaray için ismi geçti. Ama Galatasaray onu tercih etmedi. 25 yaşında, 5-6 milyon euro karşılığında alınır ve kendisine de 2 milyon verip alınabilirdi. İkinci transferinden de Galatasaray çok para kazanırdı; çünkü çok genç bir oyuncu" dedi.