Hem Arsenal'de hem de Inter'de yeterince forma şansı bulamadığını vurgulayan Podolski, Galatasaray'daki güven ortamının çok etkili olduğunu ifade ederek şu sözleri kullandı: "Bu her meslekte aynıdır. Patronunuzdan güven duygusunu aldığınız zaman, özgüveniniz yükselir ve daha iyi bir sonuç ortaya çıkar."
 
Galatasaray'ı eski kulübü Bayern Münih ile kıyaslayan Podolski, "Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz, bu çok cezbedici. Kulübün 20 Milyon taraftarı var, büyük bir kitle gittiğimiz her yerde bizi takip ediyor. Buradaki beklentiler Bayern Münih'teki gibi: burada sadece kazanmak geçerli, sadece kupalar. Bu benim hoşuma giden bir şey, bu büyük bir motivasyon kaynağı" sözlerini kullandı. 
 
Türkiye'deki yüksek gol ortalamasıyla ilgili konuşan Alman yıldız, "Burada gol atmak daha kolay değil. Çok güçlü bir lig, Galatasaray geçen sezon tüm kupaları kazanmış ve rakiplerin tamamı öncelikle aşırı defans yapmayı düşünüyor. Her defasında bir duvar yıkmamız gerekiyor ama şimdiye kadar bunu iyi başardık" ifadesini kullandı.
 
Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçındaki tepkisiyle ilgili konuşan Podolski, olayı şöyle anlattı: "O anda şişelerde Cola yerine su olduğu için tepkiliydim. Şaka bir yana; bu olayın ardından gelen tepkiler anlamsız. Hocamız o anda öyle karar verdi ve bu kabul edilmek zorunda. O anda memnun değilseniz bile… Ama bu çok doğal, kendinizi değiştirmeye de gerek yok."
 
Türkiye futboluyla ilgili genel bir değerlendirme de yapan Podolski, Türkiye'de mücadelenin öncelikli bir unsur olduğunu şu sözlerle anlattı: "Ligin tamamını kıyasladığınızda Almanya, İngiltere ya da İspanya kadar güçlü bir lig değil belki ama her ligin ayrı bir zorluğu var. Sonuna kadar savaşmak bir Türk mantalitesi."
 
Türkiye'nin bir "kaos ligi" olduğu fikrine katılmadığını söyleyen Podolski, şartların İtalya'dan iyi olduğunu söyledi. "Eskiden durum neydi bilmiyorum ama kaostan bahsetmek yanlış. Statlar, Avrupa standartlarında. Çok iyi bir atmosfer var. Juventus ve Milano'yu bir kenarda tutarsanız, buradaki teknik altyapı İtalya'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Geçen gün Konya'da oynadık ve 40 bin kişi gelmişti", diye konuşan Podolski, Türkiye'deki maç saatlerinin geç olduğundan ve biletleme sisteminden dolayı iç saha maçlarına yeterince seyirci gelemediğini de sözlerine ekledi. 
 
İstanbul'la ilgili de açıklamalar yapan Podolski, "Harika ve çok ilgi çekici bir şehir. Ufkumu genişletti burası. Oğlum burada uluslarası bir okula gidiyor ve ailecek kendimizi huzurlu hissediyoruz" ifadesini kullandı. "Köln halkının yüzde 101'i beni tanıyordu, İstanbul'da bu yönde çalışmalarım devam ediyor" diye esprili bir yaklaşım gösteren Podolski, "sokağa çıktığım anda bir kalabalık oluşuyor, insanlar futbolu çok seviyor ve yüreği ile sarılıyor" diye konuştu. 
 
Almanya'dan da teklifler aldığını söyleyen Podolski, Bundesliga'da Köln'ün dışında bir kulüpte oynamak istemediği için bunun gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.